Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Προς λύση η ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων ειδών ολοθούριων
Προς λύση η ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων ειδών ολοθούριων

Προς λύση η ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων ειδών ολοθούριων

 

Φαίνεται να έχουν φέρει αποτελέσματα τόσο η από 11-09-2019 κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς της  Ζέττας Μ. Μακρή, βουλευτή Μαγνησίας, όσο και η από 2-09-2019 συνάντησή της με την αρμόδια για θέματα αλιείας υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,   Φωτεινή Αραμπατζή, παρουσία εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου Αλιευτικής Παραγωγής Δήμου Νοτίου Πηλίου προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του Π.Δ. 48/ και αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων ειδών ολοθούριων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την από 29-11-2019 απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κοινοβουλευτική αναφορά της κας Ζέττας Μ. Μακρή, η νέα πολιτική του Υπουργείου προτίθεται να δρομολογήσει τη νομοθέτηση της τροποποίησης του ως άνω Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου να θεραπευθούν ζητήματα που αφορούν:

  • στη χρονική της υποχρέωσης εγκατάστασης συσκευών VMS και ERS για τελευταία φορά με ταυτόχρονη άμεση προκήρυξη του σχετικού μέτρου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 για κάλυψη της δαπάνης αγοράς συσκευών VMS και ERS από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
  • σε τυχόν αλλαγή του μέγιστου αριθμού αλίευσης ατόμων αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εκπόνηση μελέτης διαχείρισης ιχθυοαποθεμάτων ολοθουρίων που θα κρίνει αυτή την αναγκαιότητα ή μη.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση