Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Προληπτικά μέτρα από τους κτηνοτρόφους για αντιμετώπιση αποκλεισμών από χιονοπτώσεις
Προληπτικά μέτρα από τους κτηνοτρόφους για αντιμετώπιση αποκλεισμών από χιονοπτώσεις

Προληπτικά μέτρα από τους κτηνοτρόφους για αντιμετώπιση αποκλεισμών από χιονοπτώσεις

“Πριν πό την έλευση του χειμών οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την περίπτωση αποκλεισμού των ποιμνίων τους και των ιδίων από έντονες , ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.” Αυτό επισημαίνεται από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παρς της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς της Περιφερειακής Ενότητας ς.

Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να έχουν σε αποθηκευτικό χώρο δίπλα στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις αποθηκευμένες ζωοτροφές, σανά και δημητριακούς καρπούς ή έτοιμα μίγματα ζωοτροφών, που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής των ζώων για περίπου 15 μέρες. Ακόμα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν για το διάστημα αυτό εξασφαλισμένη προμήθεια νερού.

Πέρα από τις ανάγκες των ζώων θα πρέπει, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών, να φροντίσουν να έχουν τροφές που συντηρούνται εύκολα, καθώς και νερό και να έχουν τα απαραίτητα για καθαρισμό του χώρου.

Χρήσιμο είναι να διαθέτουν μέσα ς και ς, όπως ραδιόφωνο ή με μπαταρίες κλπ, προκειμένου να ενημερώνονται για την πρόβλεψη του καιρού και για άλλες πληροφορίες, για το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθώς και για τις οδηγίες που απευθύνουν οι τοπικές αρχές.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση