Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2022
Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2022

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2022

Η Yποδ/νση Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Νεκρά Βοοειδή και Αιγοπροβάτα εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
• Νεκρούς Χοίρους, Ιπποειδή και Πτηνά
• Λοιπά Νεκρά Ζώα σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις

Οι κτηνοτρόφοι/ιδιοκτήτες βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων ιπποειδών και πτηνών οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα το φορέα υλοποίησης του προγράμματος , για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο με αριθμό κλήσης 210-8960100, το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση.

Κατά τη δήλωση του νεκρού ζώου θα πρέπει να δώσουν στοιχεία της εκμετάλλευσης (Κωδικός Εκμετάλλευσης , ΑΦΜ ιδιοκτήτη)και Αριθμό Ενωτίου Ζώου.

Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν άλλα ζώα και αρπακτικά.

Ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται.

Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο) για τη διαπίστωση της ηλικίας τους.

Η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων γίνεται δωρεάν και δε συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.

Για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ίδιο τηλεφωνικό κέντρο (210-8960100)

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Υποδ/νση Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

  • Έντονη #χιονόπτωση στη Μαγνησία και το Βόλο #χιονόπτωση - https://t.co/Ss98aXpFQG -

"Αλιεύοντας" την είδηση