Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η καταδίκη της Monsanto μεγάλη νίκη των κινημάτων
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η καταδίκη της Monsanto μεγάλη νίκη των κινημάτων

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η καταδίκη της Monsanto μεγάλη νίκη των κινημάτων

Η γλυφοσάτη, η κύρια δραστική ουσία του Roundup,  προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου των Η.Π.Α, το οποίο επιδίκασε αστρονομική στην πολυεθνική Monsanto.

Συγκεκριμένα, διακόσια ενενήντα εκατομμύρια δολάρια ως καταδικάστηκε να καταβάλει η πολυεθνική εταιρείας αγροτοχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto –η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Bayer-, επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, Roundup, το οποίο ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου σε Αμερικανό κηπουρό.

Αναλυτικά, η πολυεθνική εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση, καθώς και 39,2 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστικούς τόκους.

Το Πράσινο Κίνημα, ζητούσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακαλέσει την άδεια στο επικίνδυνο και είχε προειδοποιήσει για την ουσία γλυφοσάτη.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου  ούσα γεωπόνος του τμήματος Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και  Γεωργικής Μηχανικής με την Εδαφολογία και Γεωργική Χημεία και μεταπτυχιακό στο τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου έκανε την εξής δήλωση : «Το Πράσινο Κίνημα ένωσε τις δυνάμεις του, με τις 1,3 εκατομμύρια στην που ζητούσαμε να ανακληθεί η άδεια στο φάρμακο που μέχρι τότε φερόταν επικίνδυνο για καρκινογενέσεις. Πλέον υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου η οποία αποτελεί μεγάλη νίκη των κινημάτων. Η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κωφεύουν. Μιλάμε για την των ανθρώπων. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της προστασίας της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε και κατά των μεταλλαγμένων όπως εμπράκτως έχουμε αποδείξει. Γιατί τελικά όλα έχουν συνάφεια μεταξύ τους…»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση