Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ποσό 179 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής το 2018
Ποσό 179 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής το 2018

Ποσό 179 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής το 2018

Οι παραγωγοί της ΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους προϋπολογισμό 179 εκατ. ευρώ το για να διασφαλίσουν την των γεωργικών προϊόντων, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να συνεχίσουν την αναζήτηση νέων αγορών.

Ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε στις 15/11 από την Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει εκστρατείες προώθησης στοχεύοντας κατά κύριο λόγο τρίτες χώρες με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης, ιδίως την , την Ιαπωνία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την , το Μεξικό, τον Καναδά.

Η αυτή αποτελεί συνέχεια της ώθησης που δόθηκε στις αρχές του έτους με τη «διπλωματική » του Επιτρόπου κ. Χόγκαν για την αναζήτηση νέων αγορών και τη στήριξη της κατανάλωσης των προϊόντων της ΕΕ στο εξωτερικό.

Εντός της Ένωσης, θα δοθεί έμφαση στα υπάρχοντα σήματα ποιότητας: σήμα βιολογικών προϊόντων, ΠΓΕ, , κ.λπ. Εξάλλου, ειδικό κονδύλιο θα προορίζεται στις εκστρατείες για την της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, αφενός μεν για να ενθαρρύνονται οι ευρωπαίοι να υιοθετούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αφετέρου δε για να στηριχθούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί οπωροκηπευτικών.

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την αξιοποίηση του προϋπολογισμού που διατίθεται για την προώθηση το θα δρομολογηθεί τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, το αργότερο.

Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί θα μπορούν να υποβάλουν τα σχέδιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση