Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πορεία του φακέλου των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας
Πορεία του φακέλου των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας

Πορεία του φακέλου των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας

Μετά από και της Ζέττας Μακρή  

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής   Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από που είχε με τον καθηγητή και πρόεδρο, της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτίων και την εκτίμηση των ζημιών της ελαιοπαραγωγής του Ν. λόγω της κλιματικής αλλαγής  Χρήστο Αυγουλά, ενημέρωσε, την αντιπεριφερειάρχη Ν. ς  Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την πορεία του κρίσιμου, για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας θέματος, των αποζημιώσεων των ζημιών που υπέστησαν, για την περσινή, καλλιεργητική περίοδο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επισαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ο κ. Αυγουλάς ανέφερε στην κα Μακρή, αυτή τη στιγμή, εξετάζεται, από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ο αντίστοιχος φάκελος, που αφορά την περιοχή της Κρήτης, από τη στιγμή που και χρονολογικά είχε προηγηθεί η και η ολοκλήρωσή του, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει και η εξέταση του φακέλου της περιοχής της Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο αναφερόμενες περιπτώσεις της Κρήτης αλλά και της Μαγνησίας, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες, ενώ είναι οι δύο μοναδικές πανελλαδικά, περιπτώσεις, για τις οποίες, η αρμόδια επιστημονική επιτροπή προχώρησε στην ενός ολοκληρωμένου, επιστημονικά, φακέλου.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, διεκδικούνται με αξιώσεις και εμπεριστατωμένο επιστημονικά τρόπο, ευρωπαϊκές αποζημιώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, από κοινοτικούς πόρους για την ποσοτική αλλά και ποιοτική μείωση της παραγωγής τους, εξαιτίας, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η κ. Μακρή, η οποία, ήδη, από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους είχε αναδείξει πρώτη, το φλέγον αυτό ζήτημα, ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Αυγουλά για την μεταξύ τους, στενή συνεργασία και την άμεση και ενδελεχή που της παρέχει όλο αυτό το διάστημα, αναγνωρίζοντας την αγωνία τόσο της ίδιας όσο και των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας, ενώ, δεσμεύθηκε, να μεταφέρει αναλυτικά τις εξελίξεις στους αρμόδιους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και ευθύς αμέσως έπραξε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση