Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου
Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου

Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Δημήτρη Μελά

Πριν τα Χριστούγεννα και ειδικότερα 21-22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανέφερε στον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Λιούπη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Μελάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

Οι κ.κ. Λιούπης και Μελάς συζήτησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τη διασταύρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, του ΑΤΑΚ, της επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων, των ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων εντός του δικτύου NATURA 2000 και την κατανομή κοινοτικού, δημόσιου βοσκοτόπου κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο του 2021.

Αναφέρθηκαν στις πληρωμές των πέντε αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν στους δικαιούχους βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας, μείωσης της νιτρορύπανσης, της εφαρμογής της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτερων (Κομφούζιο) των αυτόχθονων φυλών αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες χορτολιβαδικών εκτάσεων που έλαβαν την προκαταβολή θα πληρωθούν και τη δεύτερη δόση, εν όψει του νεότερου διασταυρωτικού ελέγχου, που θα λάβει χώρα μέσα στον Δεκέμβριο και θα αφορά και γεωχωρικούς ελέγχους με την βάση δεδομένων του Κτηματολογίου για την επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων.

Ο κ. Λιούπης ζήτησε να ενσωματωθούν στην πληρωμή οι διοικητικές ενέργειες, που έγιναν από τους παραγωγούς και από τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) ώστε να εξοφληθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Τα ζητήματα τα οποία προέκυψαν, σημείωσε ο βουλευτής, πως επιβάλλεται άμεσα να αντιμετωπιστούν με τη συνδρομή και τις οδηγίες του Οργανισμού, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εξόφληση των επιδοτήσεων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αναλυτική ενημέρωση και τόνισε την εξαιρετική σημασία της ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον πρωτογενή τομέα και τον αντίκτυπο που έχει στις οικογένειες των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. «Όσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός τόσο ευκολότερη γίνεται η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», επεσήμανε τέλος ο κ. Λιούπης.

Αθ. Λιούπης: “Έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στους ανθρώπους της δημόσιας υγείας”

Κατατέθηκε για την οικονομική ενίσχυση όλων των εργαζομένων στις δομές υγείας

Στην Βουλή κατατέθηκε σήμερα η του Υπουργείου Υγείας και αφορά στη χορήγηση εντός του Δεκεμβρίου της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που εργάζεται στα Νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ, στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και γενικώς στις δημόσιες δομές υγείας. Η ενίσχυση αυτή ισοδυναμεί με το μισό του μηνιαίου βασικού μισθού.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης επεσήμανε πως αποτελεί μία έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά εδώ και δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης και μια αναγνώριση από πλευράς Κυβέρνησης της τεράστιας συνεισφοράς των εργαζόμενων στη Δημόσια Υγεία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον βουλευτή, εξασφαλίζεται με ρύθμιση, η άμεση καταβολή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και οι υπερωρίες του λοιπού προσωπικού με τη διαδικασία της επιχορήγησης μέσω προκαταβολών, χωρίς να απαιτείται η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του Νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται το προσωπικό αυτό, ενώ εξασφαλίζεται και η αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας.

Επιπλέον, με την ίδια αναπροσαρμόζεται η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού Νόσησης σε τρεις μήνες, ώστε να μπορούν οι νοσήσαντες μετά το πέρας του τριμήνου να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από την πιθανότητα επανανόσησης.

“Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν προσφέρει πολλά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, αλλά και νωρίτερα. Η Κυβέρνηση το γνωρίζει και με την του Υπουργείο Υγείας τόσο για την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς όλους στις δημόσιες δομές υγείας, όσο και με την ρύθμιση για την άμεση καταβολή των εφημεριών και των υπερωριών και αποζημιώσεων, δείχνει έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στο δημόσιο σύστημα υγείας και στους ανθρώπους του. Φυσικά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Υπάρχουν στο τραπέζι τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, για προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και για αναβάθμιση του μισθολογίου. Ωστόσο, η αρχή έχει γίνει και η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο πλάι των ανθρώπων της δημόσιας υγείας”, σχολίασε ο βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση