Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Περιοδεία κλιμακίου του KINAΛ σε συνεταιριστικές οργανώσεις της Μαγνησίας
Περιοδεία κλιμακίου του KINAΛ σε συνεταιριστικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Περιοδεία κλιμακίου του KINAΛ σε συνεταιριστικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, στον Βόλο, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου- Βορείων Σποράδων επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Έξαρχο.

Ο Βασίλης Έξαρχος συνοδεύονταν στην περιοδεία του από τον γραμματέα του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής Μενέλαο Γαρδικιώτη, από το μέλος της ΚΕ Δημ. Κουτσούκο, τη γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Φούλη Τσιώμου και τα μέλη της ΝΕ Γαρύφαλλο Αντζούρη και Απ. Παπατόλια, τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σακκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας Δημ. Λουφόπουλο, τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα Θανάση Κούντρια, τον Άγγελο Γεωργακόπουλο και άλλα στελέχη.

Σε δηλώσεις του από τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπου τον υποδέχτηκε και τον ενημέρωσε για την πορεία της οργάνωσης αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο Βασ. Έξαρχος δήλωσε πως ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό και ότι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές εξοντώνουν τους αγρότες, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής γιγαντώθηκε από τις ατέλειωτες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους στην κτηνοτροφία εξαιτίας των χαμηλών τιμών στο γάλα, ενώ επεσήμανε ότι το κόμμα της, πρώτο κατήγγειλε τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδηγούν όπως είπε «σε εξόντωση τον αγρότη, καθώς αφαιρεί πάνω από το 60% του εισοδήματός του και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη γεωργική παραγωγή. Και «όλα αυτά χωρίς ελπίδα, χωρίς σχέδιο».

Ο κ. Έξαρχος επίσης παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος του ΚΙΝΑΛ, που είναι:
*Θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων για την προώθηση νέων συλλογικών δομών για αντιμετώπιση των διαθρωτικών προβλημάτων κόστους και μικρού μεγέθους. Ο φόρος να επανέλθει στο 13% και επιστροφή 5 μονάδες ΦΠΑ στους οργανωμένους παραγωγούς για μείωση του κόστους παραγωγής.
*Ασφαλιστικές εισφορές για το νέο ζευγάρι αγροτών τα πρώτα πέντε χρόνια, για να διευκολύνουμε την ανανέωση των παραγωγών μας.
*Δημιουργία ταμείου (ΕΤΕΑΝ) χρηματοδότησης των παραγωγικών επενδύσεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων για να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία με την αναγκαία χρηματοδότηση. Ο πρωτογενής τομέας να παίξει τον ρόλο του στο αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα.
*Σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη αξιοποίηση της ντόπιας παραγωγής και ενίσχυση των εξαγωγών.

*Προγράμματα στήριξης των εξαγωγών με ενέργειες προώθησης των αγροτικών προϊόντων, αξιοποιώντας τα κοινοτικά προγράμματα.
*Επιτάχυνση της εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και πλήρης εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2020, ώστε οι αγρότες και ο πρωτογενής τομέας να αξιοποιήσουν πλήρως τα περίπου 20 δισ. ευρώ που εξασφαλίσαμε με σωστή διαπραγμάτευση.
*Άμεση καταβολή των ενισχύσεων από ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μετά από καυγά πυροβόλησε έξω από καφέ-μπαρ στη Ν.Ιωνία - https://t.co/dwr23yeCig -

  • Άνετη επικράτηση του Γ.Σ.Β. επί του Ολυμπιακού Βόλου στο γυναικείο βόλλεϋ - https://t.co/mVk6A3Pmfz -

  • Τζογαδόροι σε καφέ στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/KAnN29dba7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση