Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Παρουσίαση τοιχογραφίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
Παρουσίαση τοιχογραφίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου  «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Παρουσίαση τοιχογραφίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» η παρουσίαση της δημόσιας τοιχογραφίας που υλοποιήθηκε από την ομάδα UrbanAct.

Αναλυτικότερα, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», παρουσίασε τη δημόσια τοιχογραφία στις εγκαταστάσεις του στην Νέα Αγχίαλο, με θεματικές εμπνευσμένες από το ιστορικό αρχείο του συνεταιρισμού.

Η τοιχογραφία απεικονίζει καθημερινές σκηνές από τον βίο και τον κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν στο συνεταιρισμό και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 σε μια εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων εξωτερική επιφάνεια των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού.

Η UrbanAct προωθεί τη τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας υλοποιώντας ποικίλα προγράμματα, φεστιβάλ και εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συνεργασία με επώνυμους καλλιτέχνες της streetart, με φορείς, δήμους υπουργεία, ιδρύματα κ.ά.

Στο χώρο των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού δημιουργήθηκε επίσης μια μικρή προσχεδιασμένη τοιχογραφία με θεματική το “σταφύλι”, επικουρούμενη από την ομάδα Urban Act με στόχο να ολοκληρωθεί από τους/τις μαθητές/τριες των σχολείων της Νέας Αγχιάλου που θα καλεστούν το επόμενο διάστημα για να συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία της οργάνωσης.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της οργάνωσης, υπήρξε μια χρήσιμη και καινοτόμα απόφαση.

Πιθανά είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ελλάδα που προχώρησε σε μια τόσο μοντέρνα και αισθητική διαμόρφωση των χώρων του, που στηρίζεται σε μια καινούργια τέχνη αυτή των δημόσιων τοιχογραφιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση