Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»
Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»

Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ερώτηση κτέθεσε ο Μγνησίας Χρυσής ς Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το ζήτημα των χρηματικών αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς αυτές έχουν μπλοκάρει λόγω του ζητήματος που εκκρεμεί με τους δασικούς  χάρτες.
Η νεφελώδης κατάσταση που έχει προκύψει ευνοεί την κρατική ολιγωρία και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την μη καταβολή των αποζημιώσεων. Αυτό το οποίο τονίζουν οι είναι ότι τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και συνεπώς δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση της καταβολής τους.
«Η ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο Εγχειρίδιο του με τίτλο», ωθεί στην ουσία τους στην υποβολή αιτήσεως ατελώς στο Δασαρχείο της περιοχής για εξ της εκτάσεως (εφόσον βεβαίως η εκχέρσωση έχει συντελεσθεί προ του 1975), ενέργεια επιζήμια και ασύμφορη για αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που η τακτοποίηση των κυρωμένων δασικών χαρτών παρατείνεται ως το 2020.
Ο ς καλεί τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει ώστε να απεμπλακούν άμεσα οι χρηματικές οφειλές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες ώστε αυτοί να συνεχίσουν απροσκόπτως τις δραστηριότητές τους.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση