Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»
Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»

Παρέμβαση του Π. Ηλιόπουλου υπέρ αγροτών: «Να τους καταβληθούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα από ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το ζήτημα των χρηματικών αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς αυτές έχουν μπλοκάρει λόγω του ζητήματος που εκκρεμεί με τους δασικούς  χάρτες.
Η νεφελώδης κατάσταση που έχει προκύψει ευνοεί την κρατική ολιγωρία και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την μη καταβολή των αποζημιώσεων. Αυτό το οποίο τονίζουν οι αγρότες είναι ότι τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και συνεπώς δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση της καταβολής τους.
«Η ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο Εγχειρίδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο», ωθεί στην ουσία τους αγρότες στην υποβολή αιτήσεως ατελώς στο Δασαρχείο της περιοχής για εξαγορά της εκτάσεως (εφόσον βεβαίως η εκχέρσωση έχει συντελεσθεί προ του 1975), ενέργεια επιζήμια και ασύμφορη για αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που η τακτοποίηση των κυρωμένων δασικών χαρτών παρατείνεται ως το 2020.
Ο βουλευτής Μαγνησίας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει ώστε να απεμπλακούν άμεσα οι χρηματικές οφειλές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες ώστε αυτοί να συνεχίσουν απροσκόπτως τις δραστηριότητές τους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το σχέδιο της Κομισιόν για το προσφυγικό – Όλες οι αλλαγές - https://t.co/gUqnJzr1uC -

  • Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα» - https://t.co/PMU6bPBf0Z -

  • Κορωνοϊός: 358 νέα κρούσματα, πέντε θάνατοι - https://t.co/CTFa9de2xs -

"Αλιεύοντας" την είδηση