Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παρέμβαση στην τιμή της αμυγδαλόψιχας από παραγωγούς Καναλίων
Παρέμβαση στην τιμή της αμυγδαλόψιχας από παραγωγούς Καναλίων

Παρέμβαση στην τιμή της αμυγδαλόψιχας από παραγωγούς Καναλίων

Οι Καναλίων αποφάσισαν μετά από πολλά χρόνια να οργανωθούν με σκοπό να παρέμβουν στην τιμή της αμυγδαλόψιχας.

Τα Κανάλια ανέκαθεν κατείχαν τα πρωτεία στην παρ αμυγδαλόψιχας γιατί εκεί καλλιεργούνται περίπου 15.000 στρέμματα με .

Πέρυσι η παρ ήταν μέτρια αλλά η τιμή ήταν ικανοποιητική.

Φέτος η παραγωγή είναι καλή αλλά η τιμή που ακούγεται είναι πολύ χαμηλή.

Είναι σχεδόν στην μισή τιμή από πέρυσι.

Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παραγωγούς των Καναλίων να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.

Στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο κεντρικό του χωριού από τους παρευρισκόμενους παραγωγούς εκλέχθηκε μία , η οποία από εδώ και στο εξής θα διερευνήσει το θέμα της τιμής της αμυγδαλόψιχας και εντός της χώρας αλλά και εκτός, με σκοπό να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή για λογαριασμό των παραγωγών.

Σε πρώτη φάση έγινε μία καταγραφή των παραγωγών και των ποσοτήτων αμυγδάλων που κατέχει ο καθένας και εξουσιοδότησαν την να διερευνήσει για λογαριασμό τους τις αγορές.

Η συμμετοχή των παραγωγών στην πρώτη αυτή φάση ήταν πολύ μεγάλη.

Η επιτροπή εκπροσωπεί πάνω από 50 παραγωγούς, με παραγωγή πάνω από 300 τόνους αμυγδάλων που ήδη τα έχουν μαζέψει και αναμένουν .

Το κυρίαρχο ερώτημα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν:

-Πώς είναι δυνατόν ο παραγωγός να πουλάει τόσο χαμηλά και ο καταναλωτής να την ζει στο διπλάσιο ή μερικές φορές στο τριπλάσιο.

Η επιτροπή αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα με σκοπό όποιος επιθυμεί να προτείνει οτιδήποτε σχετικό είτε είναι παραγωγός αμυγδάλων από οποιοδήποτε μέρος της χώρας και επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από την επιτροπή ή όποιος ενδιαφέρεται να σει αμυγδαλόψιχα να έρθει σε επαφή μαζί της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2428073343 (τηλέφωνο της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων) και από εκεί θα ενημερώνεται η επιτροπή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση