Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών

 

Να επανεκκινήσουν το συντομότερο δυνατό με τα Κατάρτισης του Υπομέτρου για την ενίσχυση νέων αγροτών, που αποτελούν προϋπόθεση για τη  χορήγηση της 2ης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στους νέους αγρότες, είτε να απεμπλακεί η της ενίσχυσης από την παρακολούθηση των Προγραμμάτων, ζήτησε με ερώτησή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος .

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, περιλαμβάνει ως προϋπόθεση λήψης της 1ης και 2ης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης την προηγούμενη παρακολούθηση εκ μέρους των νέων αγροτών σχετικών Προγραμμάτων Κατάρτισης. Μέχρι σήμερα ωστόσο, έχουν υλοποιηθεί μόνο 484 προγράμματα ς σε όλη τη χώρα.

Εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας του , τα προγράμματα κατάρτισης διεκόπησαν στις 10/03/2020, ξεκίνησαν εκ νέου στις 22/06/2020, όπου και διεκόπησαν σε κάποιες περιοχές, για να διακοπούν και πάλι συνολικά σε όλη την Επικράτεια στις 09/11/2020 και από τότε δεν έχουν επανεκκινήσει. Στη Μαγνησία, οι νέοι αγρότες που είχαν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν συνολικά τα προγράμματα κατάρτισης και να λάβουν και τη 2η και τελική δόση της ενίσχυσής τους είναι μόνο οι αγρότες των περιοχών του Βελεστίνου και του Αλμυρού.

«Όλοι οι υιποι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες του Νομού που έχουν ενταχθεί στο Υπομέτρο αναμένουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επανεκκινήσει η διαδικασία κατάρτισής τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τη 2η δόση της οικονομικής ενίσχυσης», ανέφερε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι η  Μαγνησία είναι μία περιοχή με πολλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι αγρότες, για τους οποίους η ένταξη στο Πρόγραμμα και η λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Ο Αλέξανδρος επεσήμανε ότι η έξαρση της πανδημίας και η λήψη των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έπληξαν σημαντικά το τζίρο των παραγωγών και των αγροτών, με τις οικονομικές ενισχύσεις των Προγραμμάτων να αποτελούν γι' αυτούς βασικό παράγοντα για τον βιοπορισμό των ίδιων και των οικογενειών τους. Ζήτησε, στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα για να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες της αλλά και πανελλαδικά τη 2η δόση της οικονομικής ενίσχυσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση