Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση των νέων αγροτών

 

Να επανεκκινήσουν το συντομότερο δυνατό με τηλεκπαίδευση τα Προγράμματα Κατάρτισης του Υπομέτρου για την ενίσχυση νέων αγροτών, που αποτελούν προϋπόθεση για τη  χορήγηση της 2ης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στους νέους αγρότες, είτε να απεμπλακεί η της ενίσχυσης από την παρακολούθηση των Προγραμμάτων, ζήτησε με ερώτησή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο βουλευτής Μαγνησίας του -ΠΣ .

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, περιλαμβάνει ως προϋπόθεση λήψης της 1ης και 2ης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης την προηγούμενη παρακολούθηση εκ μέρους των νέων αγροτών σχετικών Προγραμμάτων Κατάρτισης. Μέχρι σήμερα ωστόσο, έχουν υλοποιηθεί μόνο 484 προγράμματα κατάρτισης σε όλη τη χώρα.

Εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας του Covid, τα προγράμματα κατάρτισης διεκόπησαν στις 10/03/2020, ξεκίνησαν εκ νέου στις 22/06/2020, όπου και διεκόπησαν σε κάποιες περιοχές, για να διακοπούν και πάλι συνολικά σε όλη την Επικράτεια στις 09/11/2020 και από τότε δεν έχουν επανεκκινήσει. Στη Μαγνησία, οι νέοι αγρότες που είχαν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν συνολικά τα προγράμματα κατάρτισης και να λάβουν και τη 2η και τελική της ενίσχυσής τους είναι μόνο οι αγρότες των περιοχών του Βελεστίνου και του Αλμυρού.

«Όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες του Νομού που έχουν ενταχθεί στο Υπομέτρο αναμένουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επανεκκινήσει η διαδικασία κατάρτισής τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τη 2η της οικονομικής ενίσχυσης», ανέφερε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι η  Μαγνησία είναι μία περιοχή με πολλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι αγρότες, για τους οποίους η ένταξη στο Πρόγραμμα και η λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Ο επεσήμανε ότι η έξαρση της πανδημίας και η λήψη των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έπληξαν σημαντικά το τζίρο των παραγωγών και των αγροτών, με τις οικονομικές ενισχύσεις των Προγραμμάτων να αποτελούν γι’ αυτούς βασικό παράγοντα για τον βιοπορισμό των ίδιων και των οικογενειών τους. Ζήτησε, στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα για να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες της Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά τη 2η δόση της οικονομικής ενίσχυσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 14.000 ευρώ, 8.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιδοτούνται οι #σεισμόπληκτοι της Θεσσαλίας - https://t.co/GDxqPn93hF… -

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικόςκόμβος - https://t.co/5gd5GSJStZ -

  • Άγιο είχε 27χρονος #μοτοποδηλάτης στην οδό Λαρίσης #μοτοποδηλάτης - https://t.co/tpkd4qofKg -

"Αλιεύοντας" την είδηση