Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για τα μεγάλα αρδευτικά έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία
Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για τα μεγάλα αρδευτικά έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία

Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για τα μεγάλα αρδευτικά έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία

Ζητά την άμεση δημοπράτησή τους και την παρακολούθηση τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας

Πρόκειται για 6 νέα έργα προϋπολογισμού άνω των 70 εκατ. ευρώ

 

Την παρακολούθηση των μεγάλων αρδευτικών έργων που εντάχθηκαν και θα υλοποιηθούν  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη, ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για 6  σημαντικά έργα,  συνολικού προϋπολογισμού άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάχθηκαν  και  χρηματοδοτούνται από το (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου, από το οποίο χρηματοδοτούνται όλα τα μεγάλα έργα εγγείων βελτιώσεων στη χώρα, προϋπολογισμού άνω των 3,3 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για έργα ουσίας που έχει ανάγκη η Θεσσαλίας και ο ς κόσμος. Τα διεκδικήσαμε και εντάχθηκαν στο Αγροτικό πρόγραμμα του Υπουργείου στις 2/7/2019.

Το θέμα όμως σήμερα είναι ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πώς και πότε θα ξεκινήσουν» τόνισε  σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας  Αγοραστός επισημαίνοντας: « Επειδή έχουμε πικρή εμπειρία από το παρελθόν, ζητάμε από το Υπουργείο άμεση ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και έναρξης των εργασιών.

Επιπλέον διεκδικούμε την παρακολούθηση των  έργων αυτών και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα της στην υλοποίηση μεγάλων έργων όπως η λίμνη και η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά στον Αλμυρό.

Αντίθετα, όσα  έργα στο παρελθόν παρακολουθήθηκαν από το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είτε δεν τελείωσαν, είτε παραδόθηκαν με πολλά προβλήματα, όπως οι λιμνοδεξαμενές στην Σκόπελο και την Αλόννησο. Και αυτό δημιουργεί στρέβλωση στην πραγματική οικονομία και δεν εξυπηρετεί το ζητούμενο, που είναι η χρησιμότητα των έργων.

Επιπλέον επειδή πρόκειται για έργα , που χρηματοδοτούνται από την και ελέγχονται από τους μηχανισμού της, στο  μέλλον θα υπάρξουν προβλήματα.

Το παρελθόν, δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Επειδή «κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» και  επειδή τα παθήματα γίνονται μαθήματα,  ζητάμε από το Υπουργείο πλήρη ενημέρωση και συμμετοχή στην παρακολούθηση των εργασιών ώστε να ακολουθήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές και να αποδώσουμε στη Θεσσαλία και τον κόσμο έργα χρήσιμα και λειτουργικά.

Τα 6 νέα έργα

-Κατασκευή υπολειπόμενων έργων μεταφοράς και διανομής νερού λίμνης ς, α φάση, 16 εκατομμύρια ευρώ

-Κατασκευή Ταμιευτήρα ν. Λάρισας στη θέση Πουρναρίου-Αμπελακίων «Λιβαδότοπος», 8,15 εκατομμύρια ευρώ

-Κατασκευή Ταμιευτήρα στη θέση «Αγιόκαμπος-Λιβαδότοπος» ν. Λάρισας, 19,2 εκατομμύρια ευρώ

-Εξορθολογισμός λειτουργίας υφισταμένων δικτύων άρδευσης ν. Τρικάλων, 12 εκατομμύρια ευρώ

-Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού στην Π.Ε. ς, 11,2 εκατομμύρια ευρώ

-Υπογειοποίηση εκσυγχρονισμός δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων ΤΟΕΒ Σελλάνων ν. ς 4,3 εκατομμύρια ευρώ

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση