Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2020 της ς από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα , όσο και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Η Κυβέρνηση και το συνεχίζουν με στοχευμένες πρωτοβουλίες τους να παρεμβαίνουν για να στηρίζουν τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την της πανδημίας του κορωναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να παραταθεί και για το φορολογικό έτος 2020, η από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα , καθώς και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται -είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου- μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

Υπενθυμίζω ότι το ίδιο μέτρο είχε εφαρμοστεί και πέρυσι, μηδενίζοντας τη σχετική επιβάρυνση για τις συγκεκριμένες παραγωγικές ομάδες.

Πρόκειται για μία που θα ανακουφίσει, φυσικά και τους αγρότες και τους αλιείς της ς.

Με αυτή την νέα πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση αποδεικνύει τη βούλησή της να στηρίξει όσους και όσες πλήττονται από την τρέχουσα κρίση, αξιοποιώντας υφιστάμενα και νέα εντός των διαθέσιμων δημοσιονομικών ορίων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση