Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Παράταση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2020 της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος τόσο για τους , όσο και για τους παράκτιας αλιείας ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , σχολίασε σχετικά: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν με στοχευμένες πρωτοβουλίες τους να παρεμβαίνουν για να στηρίζουν τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική της πανδημίας του κορωναϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε να παραταθεί και για το φορολογικό έτος 2020, η απαλλαγή από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους , καθώς και για τους παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται -είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου- μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

Υπενθυμίζω ότι το ίδιο μέτρο είχε εφαρμοστεί και πέρυσι, μηδενίζοντας τη σχετική επιβάρυνση για τις συγκεκριμένες παραγωγικές ομάδες.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα ανακουφίσει, φυσικά και τους αγρότες και τους αλιείς της .

Με αυτή την νέα πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση αποδεικνύει τη βούλησή της να στηρίξει όσους και όσες πλήττονται από την τρέχουσα , αξιοποιώντας υφιστάμενα και νέα εργαλεία εντός των διαθέσιμων δημοσιονομικών ορίων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση