Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα “καίνε” την αγροτική παραγωγή »
Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα “καίνε” την αγροτική παραγωγή »

Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα “καίνε” την αγροτική παραγωγή »

 

Το ξέφρενο “ράλι” αυξήσεων σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες ακολουθούν τα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος που βλέπουν ξανά υπέρογκες αυξήσεις, σε συνέχεια της αύξησης 13% που είχε και πάλι επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση το 2019 και που ουσιαστικά εξαφάνισε τη μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% που είχε πετύχει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Από εκεί και πέρα, τα πάντα εκτινάσσονται στα ύψη: το κόστος των αγροεφοδίων, το κόστος παραγωγής,  το κόστος λειτουργίας των θερμοκηπίων και των σταβλικών εγκαταστάσεων, ακόμη και το κόστος λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων και κυρίως των ΤΟΕΒ, που ήδη δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού πολλοί ΤΟΕΒ και μεμονωμένοι παραγωγοί έχουν ήδη  ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τους τομεάρχες Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ.κ. Φάμελλο και Αραχωβίτη, με τις υπογραφές 53 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανάμεσά τους και η βουλευτής Μαγνησίας   Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι πολλαπλές επιπτώσεις στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτές από την Κυβέρνηση. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή Κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ κλείνουν αυτιά και μάτια στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μπορούν να αφουγκραστούν ούτε τα πραγματικά προβλήματα αλλά αδυνατούν επιπλέον να βγουν και από το “σύμπλεγμα κατωτερότητας” σε κάθε πρόταση που προέρχεται από την Αντιπολίτευση, ακόμη κι αν αυτή θα αποτελούσε λύση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει προτείνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε. σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο.

Επίσης, από τη ΔΕΘ, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης του αγροτικού ρεύματος και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης. Αναμένουμε τις αντιδράσεις και της απαντήσεις από τη μεριά της Κυβέρνησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση