Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ομάδας Εργασίας στην ΠΕΜΣ για την ελαιοπαραγωγή
Ομάδας Εργασίας στην ΠΕΜΣ για την ελαιοπαραγωγή

Ομάδας Εργασίας στην ΠΕΜΣ για την ελαιοπαραγωγή


Με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, συστάθηκε και συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, με σκοπό -μεταξύ άλλων- την υποβολή τεκμηριωμένου φακέλου προς την για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Νομού Μαγνησίας, εξαιτίας των έκτακτων μετεωρολογικών συνθηκών που επικράτησαν τους τελευταίους και καθοριστικούς μήνες του 2019 για την ελαιοπαρ.

Έργο επίσης της Ομάδας Εργασίας είναι τη μελέτη της επίδρασης των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ελαιο του Νομού Μαγνησίας.

Η Ομάδα Εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της εντός έξι μηνών, παραδίδοντας την έκθεσή της στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης θα προχωρήσει στην περαιτέρω συγκέντρωση, ανάλυση και επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων για την παρ καθώς και τις κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και για τα πρόσθετα αιτία που συνετέλεσαν στη φετινή κατακόρυφη πτώση της παραγωγής, αλλά και της ποιότητας.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Εργασίας είναι μη αμειβόμενη, ενώ σε αυτή συμμετέχουν ακόμη, ως πρόεδρος ο  Αυγουλάς Χρήστος ομότιμος Γεωπονικού Αθηνών και ως μέλη χωρίς αναπληρωματικούς, οι Αικατερίνη Χρονοπούλου ομότιμη του Γεωπονικού Αθηνών, Ελένη Τσουράκη προϊσταμένη του Τμήματος Ελαίας, Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, Επαμεινώνδας Παπλωματάς στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Νάνος καθηγητής στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νικόλαος Λιάνος προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση