Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στο Πήλιο από τη χαλαζόπτωση
Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στο Πήλιο από τη χαλαζόπτωση

Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στο Πήλιο από τη χαλαζόπτωση

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή σε όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Νοτίου Πηλίου αλλά και των περιοχών Ξουριχτίου και Τσαγκαράδας του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής.

Όπως είναι γνωστό, η χαλαζόπτωση την περασμένη Κυριακή το απόγευμα διήρκησε περίπου ένα τέταρτο και ήταν έντονη  στον δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου,  με επίκεντρο το Ξουρίχτι και την Τσαγκαράδα.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει αυτοψίες και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητά να γίνουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες καλλιεργητές.

Επλήγησαν  μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας μήλων και στο Ν. Πήλιο  καταστράφηκαν όλες οι καλλιέργειες, όπως  εσπεριδοειδή, κεράσια, αχλάδια, βερύκοκα, οπωροκηπευτικά.

“Ό,τι υπήρχε πάνω στο δένδρο και ό,τι ήταν φυτεμένο δεν υφίσταται. Υπάρχει μια ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ υπέστησαν ζημιές και αυτοκίνητα και θερμοκήπια” ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη και πρόσθεσε:   “Ήδη έχουν ξεκινήσει να δέχονται αιτήματα για αποζημιώσεις και ελέγχους οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους αντίστοιχους δήμους. Μίλησα με εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ, την κ. Τάσιου που έχει ξεκινήσει αυτοψίες και θα αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο ημέρες. Παράλληλα οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ είναι και εκείνοι έξω μαζί με τους επόπτες προκειμένου να συντάξουν κείμενα αυτοψίας και να ακολουθηθεί η διαδικασία. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι το κράτος πρέπει να επιδείξει μία ταχύτητα αυτή τη φορά. Έχουν πληγεί κατ’ επανάληψη οι παραγωγοί, οι καλλιεργητές, είτε από τα καιρικά φαινόμενα, είτε από την οικονομική δυσμένεια. Πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση του κράτους και όχι  μόνο καταγραφή, γιατί έχουμε κουραστεί να τα περιγράφουμε τα προβλήματα, να τα καταγράφουμε. Να αποζημιωθεί ο κόσμος γιατί έχει προκληθεί ολική καταστροφή. Μιλάμε σχεδόν για όλη την καλλιεργήσιμη έκταση του Ν. Πηλίου”,επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση