Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τάχιστ ολοκληρώθηκν από την 12μελή Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας ς και Σποράδων, οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον κυκλώνα ΙΑΟ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, στον Δήμο Αλμυρού και την Δημοτική Ενότητα . Αγχιάλου.

Η Επιτροπή Καταγραφής και Εκτίμησης των Ζημιών σε Επιχειρήσεις και Καλλιέργειες, με τη σημαντική συμβολή των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών σε . Αποτέλεσμα των άμεσα ενεργειών ήταν να καταβληθεί ήδη το 20% της συνολικής ζημιάς ως προκαταβολή, στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες του Δήμου Αλμυρού, που μεταφράζεται στο ποσό των 650.000€, αλλά και το 20% στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, δηλαδή 270.000€.

Σε δηλώσεις της η Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω  δημοσίως τα μέλη της Επιτροπής για τις άμεσες ενέργειες και την τάχιστη ολο των διαδικασιών, το Υπουργείο Ανάπτυξης για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων, τον γ.γ. του Υπουργείου τον Χρ. Τριαντόπουλο για την προσωπική του παρέμβαση και την ευελιξία των προβλεπόμενων διαδικασιών, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Ι. Τέα για τον συντονισμό των ενεργειών και δράσεων της Επιτροπής.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η άμεση καταβολή χρημάτων που αποτελούν μέρος της ς σε ανθρώπους που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα χωράφια τους και να επανέλθουν στην ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση