Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τάχιστα ολοκληρώθηκαν από την 12μελή Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα και τον κυκλώνα ΙΑΝΟ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, στον Δήμο Αλμυρού και την Δημοτική Ενότητα . Αγχιάλου.

Η Επιτροπή Καταγραφής και Εκτίμησης των Ζημιών σε και Καλλιέργειες, με τη σημαντική συμβολή των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκτίμησης ζημιών σε , ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες. Αποτέλεσμα των άμεσα ενεργειών ήταν να καταβληθεί ήδη το 20% της συνολικής ζημιάς ως προκαταβολή, στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες του Δήμου Αλμυρού, που μεταφράζεται στο ποσό των 650.000€, αλλά και το 20% στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες της Δημοτικής Ενότητας . Αγχιάλου, δηλαδή 270.000€.

Σε της η και Σποράδων Δωροθέα ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω  δημοσίως τα μέλη της Επιτροπής για τις άμεσες ενέργειες και την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών, το Υπουργείο Ανάπτυξης για την άμεση των χρημάτων, τον γ.γ. του Υπουργείου τον Χρ. Τριαντόπουλο για την προσωπική του παρέμβαση και την ευελιξία των προβλεπόμενων διαδικασιών, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Ι. Τέα για τον συντονισμό των ενεργειών και δράσεων της Επιτροπής.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η άμεση καταβολή χρημάτων που αποτελούν μέρος της αποζημίωσης σε ανθρώπους που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα χωράφια τους και να επανέλθουν στην κανονικότητα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση