Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τάχιστα ολοκληρώθηκαν από την 12μελή Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία και τον κυκλώνα ΙΑΝΟ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, στον Δήμο Αλμυρού και την Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου.

Η Επιτροπή Καταγραφής και Εκτίμησης των Ζημιών σε Επιχειρήσεις και Καλλιέργειες, με τη σημαντική συμβολή των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες. Αποτέλεσμα των άμεσα ενεργειών ήταν να καταβληθεί ήδη το 20% της συνολικής ζημιάς ως προκαταβολή, στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε του Δήμου Αλμυρού, που μεταφράζεται στο ποσό των 650.000€, αλλά και το 20% στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, δηλαδή 270.000€.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω  δημοσίως τα μέλη της Επιτροπής για τις άμεσες ενέργειες και την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών, το για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων, τον γ.γ. του Υπουργείου τον Χρ. Τριαντόπουλο για την προσωπική του παρέμβαση και την ευελιξία των προβλεπόμενων διαδικασιών, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Ι. Τέα για τον συντονισμό των ενεργειών και δράσεων της Επιτροπής.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η άμεση καταβολή χρημάτων που αποτελούν μέρος της αποζημίωσης σε ανθρώπους που επλήγησαν από την πρωτοφανή του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα χωράφια τους και να επανέλθουν στην κανονικότητα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση