Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ωφέλιμη η ημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο στο Παλιούρι
Ωφέλιμη η ημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο στο Παλιούρι

Ωφέλιμη η ημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο στο Παλιούρι

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου – Ο Άγιος Νικόλαος, με θέμα οι ελιές ,το ελαιόλαδο και οι δυνατότητες εξαγωγής τους σε ξένες αγορές.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πάνω από 50 και το ευχάριστο ήταν ότι δεν ήταν μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα μέρη της Μαγνησίας (Ν,Αγχίαλος, Αλμυρός, Πήλιο).

Έκπληξη προκάλεσε  η παρουσία ενός ελληνοϊταλού γευσιγνώστη ελαιολάδου, του  Βίτο Αναγνώστου, με καταγωγή από τις Πηλίου.

Η ημερίδα άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Κώστα Σακαβάλα.

Την ομιλία άνοιξε ο Δημ.  Σακαβάλας,  παραγωγός και εξαγωγέας ελαιολάδου, μέλος του Δ.Σ.του συλλόγου, ο οποίος ανέλυσε τεχνικά θέματα της ειδικότητάς του όπως τι ζητούν οι εισαγωγείς έμποροι των ξένων αγορών.

Κατόπιν το λόγο πήρε η βιολόγος Εβίνα Παπαρίζου,  η οποία ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και του βιολογικού ελαιολάδου,  όπως οξύτητα, χρώμα,γεύση ,συνθήκες συντήρησης κ.ά.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα το λόγο έλαβε η  χημικός Αθανασία Πίνα, η οποία αναφέρθηκε στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην της ελιάς και την καλύτερη χρήση τους.

Την ομιλία έκλεισε ο γεωπόνος Δημήτρης Κατσαρός,  ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση των παραγωγών ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα, τιμές εφοδίων και ανταγωνιστικότερα προϊόντα μέσω προγραμμάτων.

"Αλιεύοντας" την είδηση