Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)

“Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιό που ξεκινά σήμερα από τη Θεσσαλία ένα μεγάλο διάλογο που οδηγεί στην Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των 20 δις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης” ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Κ. Αγοραστός πρόσθεσε: Μέσα από το διάλογο για τη νέα ΚΑΠ, ακολουθούμε το δόγμα Build Back Better, δηλαδή έχουμε μια στρατηγική στόχευση ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο μελλοντικούς κινδύνους που διατρέχουν την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την καλύτερη διαχείριση του νερού, την είσοδο περισσότερων νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα. Σε όλες τις κρίσεις που αντιμετώπισε η Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα – Ιανό, παγετό, υπερκυτταρική καταιγίδα, Μήδεια – ο υπουργός Σπήλιος Λιός στάθηκε με σεβασμό και ενδιαφέρον, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρωτόκολλο ενεργειών και με αλήθεια στο πλευρό των πληγέντων, γιατί πιστεύουμε στην αξία των ανθρώπων της παραγωγής.

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ήμασταν και είμαστε εδώ για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνεργασία και μεθοδολογία.

Η στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής με 205.988 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 1,598 δισ. : αγροτική οδοποιία, εξηλεκτρισμός, υπογειοποιήσεις αρδευτικών δικτύων, λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες, τα, ενίσχυση νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, Σχέδια Βελτίωσης, πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, clusters νέων παραγωγών, Leader, μεταποίηση προϊόντων, έρευνα, συστήματα ποιότητας, αντιπυρική προστασία. Και συνεχίζουμε τη νέα Προγραμματική Περίοδο με στόχο να βοηθήσουμε τους πολλούς και τους πιο ευάλωτους, και να γίνουν όλα πιο γρήγορα γιατί μόνο με μεγάλες ταχύτητες μπορεί να αλλάξει η ζωή μας και η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με την παρουσία του σήμερα στη Λάρισα αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, συνομιλεί, ακούει και διαμορφώνει κάνοντας πράξη τη Συλ Ηγεσία: να αποφασίζουν αυτοί που καλούνται να υλοποιήσουν τη νέα ΚΑΠ. Ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματοποίηση, απλοποίηση και συνέργεια φέρνουν αποτελεσματικότητα.”

Κοινή επιστολή βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας   Κώστα Αγοραστό 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

εκτιμούμε την κίνησή σας να μας καλέσετε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποιείτε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, σε ποιά “παρουσίαση” μας καλείτε την που η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στην φάση του λεγόμενου “τριλόγου”; Το στάδιο του “τριλόγου” μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου, Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το πλέον κρίσιμο στην διαπραγμάτευση των λεπτομερειών εφαρμογής. Στην διαπραγμάτευση που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες συζητούνται και διαπραγματεύονται εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Γεωργίας.

Συνεπώς, καθώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η συζήτηση για την νέα ΚΑΠ, θεωρούμε ως φιέστα την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και δεν θα την νομιμοποιήσουμε δια της συμμετοχής μας.

Άλλωστε πολλές φορές  μέσα και έξω από την βουλή έχουμε καλέσει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να οργανώσει και να καλέσει σε ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το της ΚΑΠ και ουδέποτε το έπραξε.

Χωρίς τους πραγματικά ενδιαφερόμενους, έξω από κάθε συζήτησης και ενημέρωσης, σε μια εκδήλωση αυτοπροβολής, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε.

Σας ευχόμαστε λοιπόν “καλή επιτυχία και καλή αντάμωση”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση