Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)

“Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό που ξεκινά σήμερα από τη Θεσσαλία ένα μεγάλο διάλογο που οδηγεί στην Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των 20 δις ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης” ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Κ. Αγοραστός πρόσθεσε: Μέσα από το διάλογο για τη νέα ΚΑΠ, ακολουθούμε το δόγμα Build Back Better, δηλαδή έχουμε μια στρατηγική στόχευση ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο μελλοντικούς κινδύνους που διατρέχουν την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την καλύτερη διαχείριση του νερού, την είσοδο περισσότερων νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα. Σε όλες τις κρίσεις που αντιμετώπισε η Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα – Ιανό, παγετό, υπερκυτταρική , Μήδεια – ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός στάθηκε με σεβασμό και ενδιαφέρον, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με πρωτόκολλο ενεργειών και με αλήθεια στο πλευρό των πληγέντων, γιατί πιστεύουμε στην αξία των ανθρώπων της παραγωγής.

Σε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ήμασταν και είμαστε εδώ για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, με πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, και μεθοδολογία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής με 205.988 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 1,598 δισ. ευρώ: αγροτική οδοποιία, εξηλεκτρισμός, υπογειοποιήσεις αρδευτικών δικτύων, λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες, φράγματα, ενίσχυση νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, , πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, clusters νέων παραγωγών, Leader, προϊόντων, έρευνα, συστήματα ποιότητας, . Και συνεχίζουμε τη νέα Προγραμματική Περίοδο με στόχο να βοηθήσουμε τους πολλούς και τους πιο ευάλωτους, και να γίνουν όλα πιο γρήγορα γιατί μόνο με μεγάλες ταχύτητες μπορεί να αλλάξει η ζωή μας και η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Ο με την παρουσία του σήμερα στη Λάρισα αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, συνομιλεί, ακούει και διαμορφώνει κάνοντας πράξη τη Συλλογική : να αποφασίζουν αυτοί που καλούνται να υλοποιήσουν τη νέα ΚΑΠ. Ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματοποίηση, απλοποίηση και συνέργεια φέρνουν αποτελεσματικότητα.”

Κοινή βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας   Κώστα Αγοραστό 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

εκτιμούμε την κίνησή σας να μας καλέσετε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποιείτε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, σε ποιά “παρουσίαση” μας καλείτε την ώρα που η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στην φάση του λεγόμενου “τριλόγου”; Το στάδιο του “τριλόγου” μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου, Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το πλέον κρίσιμο στην διαπραγμάτευση των λεπτομερειών εφαρμογής. Στην διαπραγμάτευση που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες συζητούνται και διαπραγματεύονται εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Γεωργίας.

Συνεπώς, καθώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η συζήτηση για την νέα ΚΑΠ, θεωρούμε ως φιέστα την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και δεν θα την νομιμοποιήσουμε δια της συμμετοχής μας.

Άλλωστε πολλές φορές  μέσα και έξω από την βουλή έχουμε καλέσει την του ΥΠΑΑΤ να οργανώσει και να καλέσει σε ουσιαστικό διάλογο και για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της ΚΑΠ και ουδέποτε το έπραξε.

Χωρίς τους πραγματικά ενδιαφερόμενους, έξω από κάθε λογική συζήτησης και ενημέρωσης, σε μια εκδήλωση αυτοπροβολής, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε.

Σας ευχόμαστε λοιπόν “καλή επιτυχία και καλή αντάμωση”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση