Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων
Νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων

Νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων

Τη νομιμοποίηση στυλικών εγκταστάσεων και αδειοδότηση της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο, ζητά με επιστολή της από τους υπουργούς Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, η αντιπεριφερειάρχης ς και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία και προσφορά της δομής.

Αναλυτικά η επιστολή:«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ένα θέμα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και το του Κέντρου Παιδικής Προστασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κιβωτός του Κόσμου που λειτουργεί στο Βόλο και έχει να κάνει με τη χορήγηση άδειας και τον χαρακτηρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων ως εκπαιδευτικές.

Η Κιβωτός του Κόσμου στο Βόλο, εδρεύει στο Διμήνι ς, σε μια έκταση, στην οποία περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις, όπως αλευρόμυλο, εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, τυροκομείο, ελαιοτριβείο, καθώς και σταυλική εγκατάσταση.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και αυτό που ζητάμε ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, είναι, η έγκριση άδειας για την παραμονή των ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της δομής και η οποία είναι απαραίτητη για την αδειοδότηση των σταυλικών και κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η Κιβωτός του Κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει σημαντικό στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά που είτε έχουν κακοποιηθεί, είτε έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. Όλες οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις ενεργούν θετικά στα παιδιά, προκειμένου να αποκτήσουν δυνατότητες και δεξιότητες και σχετικά επαγγέλματα. Η μη έγκριση άδειας όλων των παραπάνω κτιριακών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανόμενης και της σταυλικής, όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Ζητούμε την προσωπική σας συμβολή ώστε να γίνει νομιμοποίηση των κτιριακών και σταυλικών εγκαταστάσεων και αδειοδότηση λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ώστε να συνεχίσει η δομή τη λειτουργία της και οι άνθρωποί της να προσφέρουν απρόσκοπτα στα παιδιά που φιλοξενούν.

νωρίζοντας ότι θα κάνετε το ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας για υποβολή αίτησης χορήγησης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις από χώρους που χρήζουν προστασίας και  άδειας εγκατάστασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν πριν τις 12-03-2012

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι είναι φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι :

α) Για όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 17α του ν. 4056/2012 και εφόσον οι φορείς τους επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση για χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης στην ανωτέρω Υπηρεσία μέχρι τις 30.6.2019. Έως την ημερομηνία αυτή, εφόσον εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια διατήρησης, αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν αλλά δεν εκτελέστηκαν και διατάσσουν τη διακοπή λειτουργίας, την , την κατεδάφιση ή την επιβολή προστίμου και ανακαλούνται οριστικά, Η ισχύς της ανωτέρω περίπτωσης αρχίζει από τις 4.12.2017, σύμφωνα με που περιλαμβάνεται στο άρθρο 15 του ν. 4587/ (Α΄218)

β) Η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012 (Α΄ 52), η οποία προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012, παρατείνεται έως τις 30.6.2019. Όπου στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012 αναφέρεται η αρχική προθεσμία των τριών (3) ετών, νοείται η προθεσμία που λήγει στις 30.6.2019.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση