Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Νικ. Πρίντζος: Άμεση χάραξη και εφαρμογή εθνικής αγροτικής πολιτικής
Νικ. Πρίντζος: Άμεση χάραξη και εφαρμογή εθνικής αγροτικής πολιτικής

Νικ. Πρίντζος: Άμεση χάραξη και εφαρμογή εθνικής αγροτικής πολιτικής

 

 

«Oι ζουν  με νσφάλεια, είναι σε απόγνωση, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, να παράγουν, να ζήσουν τις οικογένειές τους, να μείνουν στο χωριό τους. Η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Νικήτας Πρίντζος, κατά τη  διάρκεια παρουσίασης των  θέσεων του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.),  επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που επικυρώνει τη της κυβέρνησης με τους θεσμούς, στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών την Τρίτη 16 Μαΐου .

Ο κ. Πρίντζος επισήμανε τα παρακάτω:

-Σχετικά με την υπερφορολόγηση και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον αγροτικό κόσμο, υπογράμμισε ότι: «επιβαρύνουν δραματικά τους και κτηνοτρόφους και τους οδηγούν σε εξαθλίωση και αφανισμό». Πρόσθεσε ότι η υπερφορολόγηση αναμένεται να εντείνει την ήδη αυξημένη παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και κατά συνέπεια την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, πλήττοντας σημαντικά μεταξύ άλλων τις συνεταιριστικές οργανώσεις της χωράς, οι οποίες διακινούν τα προϊόντα τους αποκλειστικά με νόμιμο τρόπο.

-Σχετικά με τη μείωση του στα αγροτικά εφόδια η θέση του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. είναι ότι το μέτρο κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

-Σχετικά με τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κύριος Πρίντζος ανέφερε πως είναι ορατός ο κίνδυνος για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν ληξιπρόθεσμα «» να χάσουν τη γη τους, την περιουσία τους, τα μηχανήματά τους και τόνισε πως είναι αναγκαίο να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα δάνεια αυτά και ιδίως εκείνα που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και συνολικά υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. τόνισε πως απαιτείται άμεσα η χάραξη και εφαρμογή εθνικής αγροτικής πολιτικής με την εποικοδομητική αγροτών και ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση