Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Νέα συγκέντρωση αμυγδαλοπαραγωγών στα Κανάλια
Νέα συγκέντρωση αμυγδαλοπαραγωγών στα Κανάλια

Νέα συγκέντρωση αμυγδαλοπαραγωγών στα Κανάλια

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων οργανώθηκαν με σκοπό να πετύχουν καλύτερη τιμή γιατί ενώ πέρυσι πούλησαν σε ικανοποιητική τιμή, φέτος η τιμή είναι πολύ χαμηλή. Σχεδόν η μισή τιμή από πέρυσι.

Όμως η τιμή της αμυγδαλόψιχας τόσο η χονδρική όσο και η λιανική που φτάνει στους είναι διπλάσια έως και τριπλάσια.

Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παραγωγούς των Καναλίων να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.

Από αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις των παραγωγών των Καναλίων εκλέχθηκε μία επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να διερευνήσει τις αγορές τόσο στη Χ μας όσο και στο .

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα ξεπερνούν τους 60 και η συνολική ποσότητα αμυγδάλων που κατέχουν ξεπερνά τους 400 τόνους.

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και 8 μ.μ. θα γίνει και πάλι στα Κανάλια στο κεντρικό καφενείο του χωριού από τους αμυγδαλοπαραγωγούς.

Εκεί θα ανακοινωθούν από την επιτροπή τα της ς αγοράς και θα παρθούν αποφάσεις.
Καλούνται όλοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί που συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα, αλλά και όσοι ακόμη επιθυμούν να συμμετέχουν, να παραβρίσκονται σ αυτή τη .

Επίσης καλούνται να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν και αμυγδαλοπαραγωγοί από τα υιπα χωριά.

H που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα από αυτή την ομάδα των αμυγδαλοπαραγωγών είναι ότι δεν θα πουλήσουν την παραγωγή τους εάν δεν πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή.

Η καλύτερη δυνατή τιμή γι αυτούς έχει άμεση σχέση με την τιμή (λιανική – χονδρική) που φτάνει η αμυγδαλόψιχα στον καταναλωτή.

Ξέρουν ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα ενδιάμεσο κέρδος μεταξύ των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών αλλά θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους αυτό το ενδιάμεσο κέρδος να μην είναι διπλάσιο έως και τριπλάσιο από την τιμή που τελικά θα πουλήσουν οι ίδιοι.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση