Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Νέα ευρεία σύσκεψη αμυγδαλοπαραγωγών στα Κανάλια
Νέα ευρεία σύσκεψη αμυγδαλοπαραγωγών   στα Κανάλια

Νέα ευρεία σύσκεψη αμυγδαλοπαραγωγών στα Κανάλια

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σε Κεντρικό καφενείο στα Κανάλια σύσκεψη των αμυγδαλοπαραγωγών Καναλίων και της ευρύτερης περιοχής.

Θέματα συζήτησης τα κάτωθι:

-Η τιμή της αμυγδαλόψιχας.

Η τιμή που ανακοινώθηκε για τη φετινή παραγωγή ήταν πολύ χαμηλή, ενώ πέρυσι πούλησαν σε ικανοποιητική τιμή, φέτος η τιμή ξεκίνησε σχεδόν στην μισή τιμή από πέρυσι. Όμως η τιμή της αμυγδαλόψιχας τόσο η χονδρική όσο και η λιανική που φτάνει στους είναι διπλάσια έως και τριπλάσια.

Στην τελευταία συνάντησή τους ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έκανε η επιτροπή στο θέμα της έρευνας αγοράς.
Η επιτροπή, τους ενημέρωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την μαζική της παραγωγής τους, σε ικανοποιητική τιμή, τόσο από την ελληνική όσο και από το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον υπήρξε κυρίως για δύο λόγους:

1) Επειδή η ποιότητα της αμυγδαλόψιχας τόσο των Καναλίων όσο και της ευρύτερης περιοχής είναι αρίστη.

2) Επειδή η ποσότητα που εκπροσωπεί αυτή η ομάδα των παραγωγών έφτασε τους 500 τόνους αμύγδαλα και όπως είναι φυσικό αυτός που τελικά θα να την αγοράσει μπορεί ποιο εύκολα να κάνει τον προγραμματισμό του.
Στην τελευταία αυτή συγκέντρωση των παραγωγών αποφασίσθηκε να αναμένουν τα αποτελέσματα και των υπολοίπων προτάσεών τους και με πρωτοβουλία της επιτροπής τους να συγκεντρωθούν ξανά εντός περίπου 15 ημερών για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνάντησή τους ήταν στο τέλος Αυγούστου. Τότε δημιούργησαν μία ομάδα παραγωγών με πάνω από 60 άτομα, που η συνολική παραγωγή των οποίων ξεπερνά τους 300 τόνους αμύγδαλα.
Από τότε μέχρι τώρα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής σ΄ αυτή την ομάδα πολύ περισσοτέρων παραγωγών όχι μόνο από τα Κανάλια αλλά και από άλλα χωριά.

Σήμερα η ομάδα αυτή εκπροσωπεί περίπου 100 παραγωγούς με πάνω από 500 τόνους αμυγδάλων.

Οι ενδιαφερόμενοι, τόσο οι παραγωγοί που θέλουν να συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα, όσο και οι που θέλουν να αγοράσουν, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2428073343 που είναι το τηλέφωνο της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων και στο e-mail: kanalia.koinothta@gmail.com,

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση