Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων
Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων

Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων

Μήνυση κατά αγνώστων για και προσβολή θα υποβάλλουν οι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, μετά την που έλαβαν στη χθεσινή συνέλευση , με αφορμή ανυπόγραφη που εστάλη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και καταγγέλλει κακοδιαχείριση, ενώ ζητά έλεγχο των οικονομικών του Συνεταιρισμού από ορκωτούς λογιστές.

Η , που φέρονται να υπογράφουν γενικά « Υπάλληλοι του Συνεταιρισμού», κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και δικτατορικό καθεστώς από πλευράς του προέδρου και του διευθυντή του Συνεταιρισμού, ενώ επικαλείται μίζες, καθυστερήσεις στις πληρωμές και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού και του Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, Γιάννης Διανελλάκης, τόνισε στην ότι η εν λόγω επιστολή δεν υπογράφεται από συγκεκριμένα άτομα και έχει συνταχθεί από τους «γνωστούς – αγνώστους» που έχουν στοχοποιήσει το συνεταιρισμό και το Δήμο Ν. Πηλίου. « Όσοι θέλουν να καταγγείλουν ας το κάνουν με ονοματεπώνυμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διανελλάκης.

Για τις ότι οι του συνεταιρισμού πληρώνονται με το σύστημα των έναντι, ο κ. Διανελλάκης τόνισε ότι αυτό ισχύει εδώ και δύο χρόνια και πρόκειται για μια «συμφωνία κυρίων». Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι εργαζόμενοι έχουν αποδεχτεί να λαμβάνουν έναντι αποδοχών, γνωρίζουν όμως ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού στον κάθε εργαζόμενο οφείλονται 2.000 ως 5.000 ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια που εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Διανελλάκης οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού γνωρίζουν την δύσκολη οικονομική του κατάσταση γι΄αυτό στηρίζουν τη διοίκηση και θα εκδώσουν και σχετική .

Τέλος, όπως ανέφερε φέτος τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για το συνεταιρισμό καθώς εξαιτίας της λειψυδρίας υπάρχει συρρίκνωση του καρπού και της ποιότητάς του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση