Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων
Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων

Μήνυση κατά αγνώστων από εργαζόμενους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων

Μήνυση κατά αγνώστων για συκοφαντία και προσβολή θα υποβάλλουν οι εργαζόμενοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, μετά την που έλαβαν στη χθεσινή συνέλευση , με αφορμή ανυπόγραφη επιστολή που εστάλη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και καταγγέλλει κακοδιαχείριση, ενώ ζητά έλεγχο των οικονομικών του Συνεταιρισμού από ορκωτούς λογιστές.

Η επιστολή , που φέρονται να υπογράφουν γενικά « Υπάλληλοι του Συνεταιρισμού», κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και δικτατορικό καθεστώς από πλευράς του προέδρου και του διευθυντή του Συνεταιρισμού, ενώ επικαλείται μίζες, καθυστερήσεις στις πληρωμές και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού και του Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, Γιάννης Διανελλάκης, τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ότι η εν λόγω επιστολή δεν υπογράφεται από συγκεκριμένα άτομα και έχει συνταχθεί από τους «γνωστούς – αγνώστους» που έχουν στοχοποιήσει το συνεταιρισμό και το Δήμο Ν. Πηλίου. « Όσοι θέλουν να καταγγείλουν ας το κάνουν με ονοματεπώνυμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διανελλάκης.

Για τις καταγγελίες ότι οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού πληρώνονται με το σύστημα των έναντι, ο κ. Διανελλάκης τόνισε ότι αυτό ισχύει εδώ και δύο χρόνια και πρόκειται για μια «συμφωνία κυρίων». Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι εργαζόμενοι έχουν αποδεχτεί να λαμβάνουν έναντι αποδοχών, γνωρίζουν όμως ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού στον κάθε εργαζόμενο οφείλονται 2.000 ως 5.000 ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια που εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Διανελλάκης οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού γνωρίζουν την δύσκολη οικονομική του κατάσταση γι΄αυτό στηρίζουν τη διοίκηση και θα εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, όπως ανέφερε φέτος τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για το συνεταιρισμό καθώς εξαιτίας της λειψυδρίας υπάρχει συρρίκνωση του καρπού και υποβάθμιση της ποιότητάς του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση