Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Μέτρα προστασίας ζητούν οι πληγέντες αγρότες του Πηλίου
Μέτρα προστασίας ζητούν οι πληγέντες αγρότες του Πηλίου

Μέτρα προστασίας ζητούν οι πληγέντες αγρότες του Πηλίου

Αντιπροσωπεία των αγροτών Ζαγοράς βρίσκεται αυτή την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας- Β. Σποράδων και ζητά μέτρα προστασίας για τους αγρότες μετά τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης, καθώς και  συμψηφισμό των οφειλών τους στον ΕΛΓΑ με ενισχύσεις στο 100% της ζημιάς και όχι 65% που δίνεται σήμερα.

Οι αγρότες της Ζαγοράς συγκεντρώθηκαν στις 8.00 το πρωί στο Καράβωμα και αντιπροσωπεία με 20 αγροτικά αυτοκίνητα, ξεκίνησε    με προορισμό την ΠΕΜΣ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Θοδωρή Γεωργαδάκη, στο Καράβωμα συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί 50 αυτοκίνητα αγροτών, αλλά για το Βόλο ξεκίνησε αντιπροσωπεία 20 αγροτικών αυτοκινήτων, λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι.

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και άμεσες λύσεις ζητούν οι αγρότες της Ζαγοράς, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται για τρίτη χρονιά από το χαλάζι.

Οι αγρότες επισκέφθηκαν την  Περιφερειακή Ενότητα και επέδωσαν τα αιτήματά τους και προειδοποίησαν ότι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα και αν δεν δουν άμεσα λύσεις, θα αντιδράσουν πιο δυναμικά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Θοδωρής Γεωργαδάκης, τόνισε ότι η κάθοδος επιτροπής αγροτών της Ζαγοράς στο Βόλο, είναι η προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Οι αγρότες ζητούν ραντεβού με τον υπουργό Μ. Βορίδη, για να εγγυηθεί και να δώσει λύει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης είπε ότι οι αγρότες ζητούν οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα και ανά δένδρο σε κάθε καλλιέργεια, γιατί ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει, διότι είναι η τρίτη χρονιά που έχει χαλάζι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση πάνω από 800 οικογένειες αγροτών, που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, δεν μπορούν  να καλλιεργήσουν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Ζητάμε ενίσχυση από το κράτος πρώτα, άμεση στήριξη από τον ΕΛΓΑ με καταβολή του 35% που οφείλει από πέρυσι, να δώσει προκαταβολή, ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να κινηθούν, γιατί οι αγρότες υποβλήθηκαν στα έξοδα της καλλιέργειας και συμψηφισμό των χρεών, γιατί πολλοί αγρότες είναι χρεωμένοι», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργαδάκης προειδοποίησε ότι αν τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιηθούν, όλο το χωριό θα βγει δυναμικά, γιατί ο κόσμος έχει αγανακτήσει από τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κάλεσε τους προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, μεθαύριο Παρασκευή, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Γιάννης Κουρελάς, έκανε λόγο για ολική καταστροφή των καλλιεργειών από το χαλάζι, που εκτιμάται στο 80% περίπου. Όπως είπε ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή τη ζημιά και πληρώνει μόνο για το 57% της αξίας κάθε καλλιέργειας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύμπραξη Βολιωτών σε πρωτότυπο video clip - https://t.co/YgfiKe94Vn -

  • Δημόσια τοιχογραφία σε εργατική πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία - https://t.co/ZWgshNSKoe -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/sUfhlVVtYk -

"Αλιεύοντας" την είδηση