Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία
Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία

Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία

Με ίδια μέσα θα πρέπει οι ελαιο κάποιων περιοχών της ς που έχουν ελαιοκτήματα, τα οποία εμφανίζουν ικανοποιητική καρποφορία να φροντίσουν για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, εφόσον κρίνουν ότι θα έχουν έσοδα από την παραγωγή, που θα καλύψει το κόστος των καλλιεργητικών φροντίδων και των φυτοπροστατευτικών χειρισμών-ψεκασμών.

Τα παραπάνω συστήνει με ανακοίνωση η Π.Ε ς και Σποράδων ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους ότι την 1-7-2015 δόθηκε εντολή στον εργολάβο παγιδοθεσίας για την εγκατάσταση του δικτύου παγίδων από 2-7-2015 έως 3-7-2015 στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Στις παρακάτω περιοχές δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, ήτοι: Προμυρίου, Ζς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αϊδινίου,Μικροθηβών, Ν.Αγχιάλου, Μακρυνίτσας, Σταγιατών, Καλαμακίου καιΣέσκλου εκτός Χρυσής Ακτής Παναγιάς.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δακοκτονίας δεν θα εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 ν.δ 2413/1953 (ΦΕΚ 125 Α) όπως τροποποιήθηκε με το ν.δ. 2939/1954 (ΦΕΚ 170 Α), καθώς και το άρθρο 14 της 4/2015 ς «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλς Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες και Σποράδων», καθότι μετά από σειρά επιτόπιων αυτοψιών της Ομάδας έργου Δακοκτονίας προέκυψε ότι το εκτιμούμενο ποσοστό καρποφορίας των ελαιόδενδρων είναι μικρότερο του 20% μιας πλήρους εσοδείας όλων των ελαιοδένδρων για κάθε αποκλειόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα οι αποκλειόμενες περιοχές είναι οι παρακάτω: ς, Αγ. Λαυρεντίου, Λαύκου, Μηλίνας, Τρικερίου, Αργαλαστής, Ξυνόβρυσης, Συκής, Νεοχωρίου, Αφετών, Τσγκαράδας, Μουρεσίου, Ανηλίου, Αγ. Δημητρίου, Ξουριχτίου, Λαμπινούς, Κεραμιδίου, Βενέτου, Σούρπης, Δρυμώνα, Αμαλιάπολης, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Κλήματος

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση