Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία
Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία

Με ίδια μέσα ελαιοπαραγωγών η δακοκτονία

Με ίδια μέσα θα πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί κάποιων περιοχών της Μαγνησίας που έχουν ελαιοκτήματα, τα οποία εμφανίζουν ικανοποιητική καρποφορία να φροντίσουν για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, εφόσον κρίνουν ότι θα έχουν έσοδα από την παραγωγή, που θα καλύψει το κόστος των καλλιεργητικών φροντίδων και των φυτοπροστατευτικών χειρισμών-ψεκασμών.

Τα παραπάνω συστήνει με ανακοίνωση ηΔιεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους ελαιοκαλλιεργητές ότι την 1-7-2015 δόθηκε εντολή στον εργολάβο παγιδοθεσίας για την εγκατάσταση του δικτύου παγίδων από 2-7-2015 έως 3-7-2015 στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί το φετινό δακοκτονίας.

Στις παρακάτω περιοχές δεν θα εφαρμοστεί το δακοκτονίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, ήτοι: Προμυρίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αϊδινίου,Μικροθηβών, Ν.Αγχιάλου, Μακρυνίτσας, Σταγιατών, Καλαμακίου καιΣέσκλου εκτός Χρυσής Ακτής Παναγιάς.

Επιπλέον, το δεν θα εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 ν.δ 2413/1953 (ΦΕΚ 125 Α) όπως τροποποιήθηκε με το ν.δ. 2939/1954 (ΦΕΚ 170 Α), καθώς και το άρθρο 14 της 4/2015 διακήρυξης «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του έτους 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων», καθότι μετά από σειρά επιτόπιων αυτοψιών της Ομάδας έργου Δακοκτονίας προέκυψε ότι το εκτιμούμενο ποσοστό καρποφορίας των ελαιόδενδρων είναι μικρότερο του 20% μιας πλήρους εσοδείας όλων των ελαιοδένδρων για κάθε αποκλειόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα οι αποκλειόμενες περιοχές είναι οι παρακάτω: Βυζίτσας, Αγ. Λαυρεντίου, Λαύκου, Μηλίνας, Τρικερίου, Αργαλαστής, Ξυνόβρυσης, Συκής, Νεοχωρίου, Αφετών, Τσγκαράδας, Μουρεσίου, Ανηλίου, Αγ. Δημητρίου, Ξουριχτίου, Λαμπινούς, Κεραμιδίου, Βενέτου, Σούρπης, Δρυμώνα, Αμαλιάπολης, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Κλήματος

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση