Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων της χώρας συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων της χώρας συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων της χώρας συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων οι οποίες όμως δε θα οδηγήσουν σε υπέρμετρη επιβάρυνση των παραγωγικών τpάξεων οι οποίες δημιουργούν τον εθνικό πλούτο και την ανάπτυξη στη χ, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΕΚ Παναγιώτη Πρεβερέτο.

«Αποτελεί πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η απόρριψη οποιουδήποτε μέτρου που οδηγεί σε συρρίκνωση ή ακόμη και αφανισμό των εναπομεινάντων παραγωγικών κύτταρων της χ μας. Ένα από αυτά τα κύτταρα είναι η για την οποία χρειάζεται σαφώς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο εάν θέλουμε όντως ο νέος εθνικός στόχος της ς μας να είναι η παραγωγή και η ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών συμπλήρωσε πως «οφείλουν να συμβάλουν και οι κτηνοτρόφοι στην εθνική προσπάθεια, χωρίς όμως να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην παραγωγική διαδικασία.

Λέμε «ναι» σε μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει ως χώρα χωρίς να μας το επιβάλλει κανείς, αλλά χωρίς την υπέρμετρη επιβάρυνση των παραγωγικών τάξεων και της παραγωγής που δημιουργεί τον εθνικό πλούτο και την ανάπτυξη σ' αυτή τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους στα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα τα οποία όπως επισημάνθηκε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έξοδο από την παραγωγή χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων.

Σε σχετικό υπόμνημα το οποίο δόθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών, επισημαίνονται τα εξής ζητήματα:
• Η φορο επιδρομή που γίνεται σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων
• Το ζήτημα
• Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ στις εισροές και τα ζώντα .
• Η για την μείωση του κόστους παραγωγής (ΦΠΑ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΡΕΥΜΑ) προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα.
• Η των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρηση παραγωγικών άδειων λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους.
• Η άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς.
• Η απαίτηση για γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.
• Η για Εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Αγροτικής -Κτηνοτροφικής – Πτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατό, της διατροφικής επάρκειας της χώρας, την ελαχιστοποίηση των εισαγωγών και την πάταξη των ελληνοποιήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση