Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Μ. Μιτζικός: Εντολείς μου οι πολίτες … όχι το κόμμα
Μ. Μιτζικός: Εντολείς μου οι πολίτες … όχι το κόμμα

Μ. Μιτζικός: Εντολείς μου οι πολίτες … όχι το κόμμα

Δήλωσε σε σχέση με την διαφοροποίησή του με τη ΝΔ ως προς την Ε.Ε. – Καναδά

Ανεπιφύλακτα υπέρ των θέσεων των κτηνοτρόφων, που θεωρούν καταστροφική εξέλιξη για την ελληνική και ειδικότερα για το προϊόν της φέτας, την μεταξύ Ε.Ε. – Καναδά, δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Βόλου» και πολιτευτής της ΝΔ, Μιχάλης Μιτζικός, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας από το .

 

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της και διευκρινίζοντας πως εκφράζει προσωπικές του απόψεις, ο κ. Μιτζικός επισήμανε ότι υπάρχουν κι άλλοι στη ΝΔ που έχουν την ίδια με αυτόν, δεν γνωρίζει ωστόσο – όπως είπε – αν έχουν το ίδιο σθένος να το παραδεχθούν.

«Εγώ βάζω πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου μου, της Μαγνησίας, του Βόλου και των πολιτών του. Αν μπαίνουμε άνθρωποι στην πολιτική και φοβόμαστε να πούμε ελεύθερα τη μας, πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα, τότε δεν είναι τυχαίο που έφτασε η χώρα μας σε αυτό το σημείο» δήλωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, προσθέτοντας πως ως δημοτική παράταξη που έχουν ψηφιστεί για να υπερασπίζονται τα δίκαια και τα συμφέροντα των πολιτών, έχουν χρέος να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, όπως και έπραξε.

«Οι εντολείς μας δεν είναι το κόμμα. Το κόμμα είναι σεβαστό, το υπηρετώ, το αγαπώ και θα συνεχίσω να το κάνω. Οι εντολείς μας είναι οι – ψηφοφόροι. Αυτή είναι η στάση που θα κρατήσω μέχρι τέλους» τόνισε χαρακτηριστικά και με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Μιτζικός, ο οποίος δεν παρέλειψε ωστόσο, να επιρρίψει τις ευθύνες για την συμφωνία, στην κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης ψήφισε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όταν αυτό ήρθε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.» υπενθύμισε ο πολιτευτής της , επισημαίνοντας παράλληλα, ότι πρόκειται για μια μικτή συμφωνία, όχι μόνο της Ε.Ε. με τον Καναδά, αλλά και των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών με τον Καναδά.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, πρέπει να αντιληφθούν οι Έλληνες ότι για να τεθεί σε ισχύ αυτή η συμφωνία, πρέπει να εγκριθεί από το .
«Στην ουσία δηλαδή, η χώρα μας έχει ένα βέτο στα χέρια της. Έχουμε το κουράγιο να πούμε όχι;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.
Ο κ. Μιτζικός υπενθύμισε τέλος, πως η μάχη της ελληνικής φέτας δόθηκε για πολλά χρόνια και κερδήθηκε τελικά, το 2005. Κατά συνέπεια, το όνομα «φέτα» είναι ιδιοκτησία μας και δεν πρόκειται για κλειστό εμπόριο, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση