Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Λύση για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας
Λύση για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Λύση για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Διευκρινιστική εγκύκλιος ΥΠΕΝ μετά πό πρέμβαση της

Μετά από παρέμβαση της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται λύση στο θέμα των φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος ίσης με 1 MW σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Με διευκρινιστική εγκύκλιό του, ως προς την εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν. 4643/2019, το Υπουργείο γνωστοποιεί ότι η « αρμοδιότητα ελέγχου μη υπέρβασης του ανωτέρου ορίου θα ανήκει αποκλειστικά στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ/ ΗΕ ΑΕ) προκειμένου να χορηγήσει την οριστική προσφορά σύνδεσης και όχι στις αρμόδιες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών της χώρας».

«Μετά από συνεχείς πιέσεις, παραστάσεις και παρεμβάσεις μας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους συναρμόδιους υπουργούς, δόθηκε ερμηνευτική λύση για το μεσοδιάστημα από την ψήφιση του Νόμου μέχρι την έκδοση ΚΥΑ» δηλώνει ο περιφερειάρχης ς Κώστας . «Λύνεται έτσι το πρόβλημα ώστε όλοι οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει και βρίσκονται τόσο χρόνο σε αναμονή, να μην υποστούν οικονομικές επιπτώσεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση