Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;
Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;

Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;

Τρόπους να ξεπεπεράσει την σκόπελο των ασφυκτικών προθεσµιών για την κατανοµή των νέων εκτατικών δικαιωµάτων βοσκήσιµης γης, µε βάση τον ορισµό που θέτει η νέα ΚΑΠ, αναζητά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης µε νοµοσχέδιο που αναµένεται να κατατεθεί µέσα στο Μάιο στη Βουλή ώστε να ρυθµίσει ζητήµατα επιλέξιµων εκτάσεων.

Ειδικότερα, παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων έως τις 15 Μαΐου, ενώ επιδιώκεται να περάσει η «νοµιµοποίηση» 8 εκατ. στρεµµάτων που βρέθηκαν την προηγούµενη προγραµµατική περίοδο εκτός, καθώς οι επιλέξιµοι βοσκότοποι, µόλις 16,9 εκατ. στρέµµατα δεν ήταν αρκετοί για να ικανοποιήσουν την ενεργοποίηση δικαιωµάτων από το σύνολο των αιτούντων και δη όλων εκείνων που διεκδικούσαν τόπο για ενισχύσεις, χωρίς µάλιστα να διαθέτουν το αντίστοιχο επίπεδο ζωικού κεφαλαίου.

Τα κατά τόπους ∆ασαρχεία καλούνται να βεβαιώνουν τους κτηνοτρόφους αν η έκτασή τους µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως βοσκότοπος, εφόσον δεν υπάρχουν περιορισµοί από τη δασική νοµοθεσία.

Παράταση για δήλωση ζωϊκού κεφαλαίου

Η αρχική προθεσμία για τις δηλώσεις στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 έληγε στις 17 Απριλίου, κατόπιν δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα, αλλά οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν παράταση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει δεύτερη παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια των από 27/3/2015 και 03/04/2015 ανακοινώσεων του σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για τη δήλωση στοιχείων Ζωικού Κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση