Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;
Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;

Λύση με 50 εκατ. στρέμματα βοσκοτόπια;

Τρόπους να ξεπεπεράσει την σκόπελο των ασφυκτικών προθεσµιών για την κατανοµή των νέων εκτατικών δικαιωµάτων βοσκήσιµης γης, µε βάση τον ορισµό που θέτει η νέα ΚΑΠ, αναζητά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Αποστόλου µε νοµοσχέδιο που αναµένεται να κατατεθεί µέσα στο Μάιο στη ώστε να ρυθµίσει ζητήµατα επιλέξιµων εκτάσεων.

Ειδικότερα, παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων έως τις 15 Μαΐου, ενώ επιδιώκεται να περάσει η «νοµιµοποίηση» 8 εκατ. στρεµµάτων που βρέθηκαν την προηγούµενη προγραµµατική περίοδο εκτός, καθώς οι επιλέξιµοι , µόλις 16,9 εκατ. στρέµµατα δεν ήταν αρκετοί για να ικανοποιήσουν την ενεργοποίηση δικαιωµάτων από το σύνολο των αιτούντων και δη όλων εκείνων που διεκδικούσαν τόπο για ενισχύσεις, χωρίς µάλιστα να διαθέτουν το αντίστοιχο επίπεδο ζωικού κεφαλαίου.

Τα κατά τόπους ∆ασαρχεία καλούνται να βεβαιώνουν τους κτηνοτρόφους αν η έκτασή τους µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως βοσκότοπος, εφόσον δεν υπάρχουν περιορισµοί από τη δασική νοµοθεσία.

Παράταση για δήλωση ζωϊκού κεφαλαίου

Η αρχική για τις στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 έληγε στις 17 Απριλίου, κατόπιν δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα, αλλά οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν παράταση και ο δίνει δεύτερη παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια των από 27/3/2015 και 03/04/2015 ανακοινώσεων του σας ενημερώνουμε ότι η για τη δήλωση στοιχείων Ζωικού Κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το ΟΣΔΕ έτους 2015 παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση