Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  
Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ   

Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  

Αφότου ξεκίνησε η έξρση του κορωνϊού, ο αγροδιατροφικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύει ανθεκτικότητα και εξακολουθεί να παρέχει στους Ευρωπαίους ασφαλή υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά, οι γεωργοί και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις και αυξανόμενη πίεση.

 Η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αποτελεσματικού εφοδιασμού τροφίμων σε ολόκληρη την παραμένει προτεραιότητα της Επιτροπής.

Η Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά όλες τις γεωργικές αγορές και το διατροφικών προϊόντων.

 Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών εωργίας, ο επίτροπος εωργίας Γιά Βοϊτσιεχόφσκι παρουσίασε μια επισκόπηση της κατάστασης στους υπουργούς Γεωργίας της .

Ο επίτροπος Βοϊτσιεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση και είμαι ευγνώμων όσο ποτέ άλλοτε στους αγρότες και τους παραγωγούς για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά τους, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες και πιέσεις.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχει αποδειχθεί η ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η σημερινή συνεδρίαση μας επέτρεψε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα αυτής της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης. Άκουσα προσεκτικά και σημείωσα όλες τις και όλα τα αιτήματα, ώστε να αναλυθούν και να απαντηθούν στη συνέχεια από την Επιτροπή.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εφόσον χρειαστεί.».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση