Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  
Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ   

Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  

Αφότου ξεκίνησε η έξαρση του κορωναϊού, ο αγροδιατροφικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύει ανθεκτικότητα και εξακολουθεί να παρέχει στους Ευρωπαίους ασφαλή υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά, οι γεωργοί και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν και αυξανόμενη πίεση.

 Η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αποτελεσματικού εφοδιασμού τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη παραμένει προτεραιότητα της Επιτροπής.

Η Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά όλες τις γεωργικές αγορές και το διατροφικών προϊόντων.

 Κατά τη χθεσινή των υπουργών εωργίας, ο επίτροπος εωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφ παρουσίασε μια επισκόπηση της κατάστασης στους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.

Ο επίτροπος Βοϊτσιεχόφ δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση και είμαι ευγνώμων όσο ποτέ άλλοτε στους και τους παραγωγούς για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά τους, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες και πιέσεις.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχει αποδειχθεί η ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η σημερινή μας επέτρεψε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα αυτής της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης. Άκουσα προσεκτικά και σημείωσα όλες τις προτάσεις και όλα τα αιτήματα, ώστε να αναλυθούν και να απαντηθούν στη συνέχεια από την Επιτροπή.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εφόσον χρειαστεί.».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση