Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  
Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ   

Κορωναϊός: Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ  

Αφότου ξεκίνησε η έξαρση του κορωναϊού, ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύει ανθεκτικότητα και εξακολουθεί να παρέχει στους Ευρωπαίους ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Παρόλα αυτά, οι γεωργοί και οι αντιμετωπίζουν προκλήσεις και αυξανόμενη πίεση.

 Η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αποτελεσματικού εφοδιασμού τροφίμων σε ολόκληρη την παραμένει προτεραιότητα της Επιτροπής.

Η Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά όλες τις γεωργικές αγορές και το εμπόριο διατροφικών προϊόντων.

 Κατά τη χθεσινή των υπουργών Γεωργίας, ο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι παρουσίασε μια επισκόπηση της κατάστασης στους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.

Ο επίτροπος Βοϊτσιεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και είμαι ευγνώμων όσο ποτέ άλλοτε στους αγρότες και τους παραγωγούς για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά τους, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες και πιέσεις.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχει αποδειχθεί η ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η σημερινή συνεδρίαση μας επέτρεψε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα αυτής της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης. Άκουσα προσεκτικά και σημείωσα όλες τις προτάσεις και όλα τα αιτήματα, ώστε να αναλυθούν και να απαντηθούν στη συνέχεια από την Επιτροπή.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εφόσον χρειαστεί.».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση