Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κορωναϊός: η Επιτροπή εγκρίνει δέσμη μέτρων για την περαιτέρω στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα
Κορωναϊός: η Επιτροπή εγκρίνει δέσμη μέτρων για την περαιτέρω στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Κορωναϊός: η Επιτροπή εγκρίνει δέσμη μέτρων για την περαιτέρω στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε την τελευταία δέσμη έκτακτων μέτρων για την περαιτέρω στήριξη των αγροδιατροφικών τομέων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωναϊού.

 

Στα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνονται η ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος, προσωρινή έγκριση για τη λήψη μέτρων της αγοράς από τις οργανώσεις παραγωγών των κλάδων που έχουν πληγεί σφοδρότερα, καθώς και ευελιξία στην εφαρμογή τομεακών προγραμμάτων στήριξης για τα οπωροκηπευτικά, το ελαιόλαδο, τη μελισσοκομία και το κρασί.

Πέραν αυτών των μέτρων της αγοράς, η Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει στα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν κονδύλια από την αγροτική ανάπτυξη για να αποζημιωθούν γεωργοί και μικρές αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, με ποσά έως 5 000 και 50 000 ευρώ αντίστοιχα.

 Ο επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι δήλωσε σχετικά: Ενεργήσαμε με ταχύτητα, ώστε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των γεωργών και όσων βρίσκονται σε ανάγκη να είναι διαθέσιμα το συντομότερο δυνατό. Η κρίση έχει πλήξει σοβαρά ορισμένες αγορές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Ωστόσο, τώρα, είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση αυτών των μέτρων θα παράσχει χειροπιαστή στήριξη, θα στείλει το σωστό μήνυμα στις αγορές, και θα προσφέρει σύντομα κάποια σταθερότητα.  Η δέσμη αυτή, όπως και τα προηγούμενα μέτρα στήριξης, αποδεικνύουν ότι η Επιτροπή είναι σε ετοιμότητα και ότι θα ενεργεί όπως απαιτούν οι περιστάσεις Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, σε στενή επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη». 

Τα εν λόγω μέτρα έρχονται σε συνέχεια μιας ευρείας δέσμης μέτρων που εγκρίθηκαν νωρίτερα από την Επιτροπή. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τα μέτρα εκείνα παρέχουν στήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα προβλέποντας αυξημένα ποσά για κρατικές ενισχύσεις, υψηλότερες προκαταβολές και παράταση των προθεσμιών για την υποβολή αιτήσεων πληρωμής. Η μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τους κανόνες της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αποσκοπεί στην ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου για τους γεωργούς και τις εθνικές διοικήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση