Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων
Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων

Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο της ς, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί, με αφορμή τις για περιστατικά παραποίησης της προέλευσης πατατών άλλων χωρών και της πώλησής τους ως κυπριακών στην ελληνική αγορά, συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της ς για την των καταναλωτών των δύο χωρών από προϊόντα μιμητισμού μέσω της κωδικοποίησης των ενεργειών για ανταλλαγή πληροφοριών και διενέργεια συντονισμένων ελέγχων από όλες τις εμπλεκόμενες .

Σε ό,τι αφορά τη , οι δύο υπουργοί προχώρησαν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων και τη διατήρηση του προϋπολογισμού, αν είναι εφικτό, στα σημερινά επίπεδα.

Συμφώνησαν, επίσης, να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών των δύο Υπουργείων στην κατάρτιση των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων της νέας ΚΑΠ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ερημοποίησης και την προσαρμογή της γεωργίας στην .

Στόχος των δύο χωρών είναι η ανάπτυξη στενής συνεργασίας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια αρνητικά από την κλιματική αλλαγή και είναι επιτακτική η ανάγκη για προσαρμογή των γεωργικών πρακτικών στα νέα δεδομένα.

Τέλος, την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν βιοτεχνίες παρς παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον Αγρό και στο Μουσείο Κουμανταρίας στην Ζωοπηγή, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο ο κ. Αραχωβίτης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση