Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων
Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων

Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί, με αφορμή τις για περιστατικά παραποίησης της προέλευσης πατατών άλλων χωρών και της πώλησής τους ως κυπριακών στην ελληνική αγορά, συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την των καταναλωτών των δύο χωρών από μιμητισμού μέσω της κωδικοποίησης των ενεργειών για ανταλλαγή πληροφοριών και διενέργεια συντονισμένων ελέγχων από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τη νέα ΚΑΠ, οι δύο υπουργοί προχώρησαν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών ενισχύσεων και τη διατήρηση του προϋπολογισμού, αν είναι εφικτό, στα σημερινά επίπεδα.

Συμφώνησαν, επίσης, να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών των δύο Υπουργείων στην κατάρτιση των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων της νέας ΚΑΠ, με σκοπό την αντιμετώπιση της ερημοποίησης και την προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή.

Στόχος των δύο χωρών είναι η ανάπτυξη στενής συνεργασίας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια αρνητικά από την κλιματική αλλαγή και είναι επιτακτική η ανάγκη για προσαρμογή των γεωργικών πρακτικών στα νέα δεδομένα.

Τέλος, την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν βιοτεχνίες παραγωγής παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον Αγρό και στο Μουσείο Κουμανταρίας στην Ζωοπηγή, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο ο κ. Αραχωβίτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση