Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στον ΕΛΓΑ
Κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στον ΕΛΓΑ

Κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στον ΕΛΓΑ

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα περιφερειακά καταστήματα του ΕΛΓΑ στην χώρα, από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους.

Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αλλά ούτε και να επιτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής που θα επιφέρει νέες αυξημένες εισφορές και μικρότερες αποζημιώσεις.

Σε όλη την χώρα υπάρχουν σοβαρά προτα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

  • Μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και στις αποζημιώσεις των δικαιούχων που φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100% 

  • Τα του ΕΛΓΑ αποκλειστικά στηρίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων με τις οποίες καλύπτονται και πάγια λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ καθώς οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ.

  • Ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον κανονισμό αλλά ο ΕΛΓΑ δεν τα δέχεται με διάφορες κατάπτυστες προφάσεις ώστε να μην τα αποζημιώνει καθώς τα δεν φτάνουν.

  • Δεν παίρνει υπόψη τις κλιματικές που έχουν συντελεστεί και αφήνει ακάλυπτα ζημιογόνα αίτια που κάθε χρόνο εμφανίζονται σε καλλιέργειες με συνέπεια οι αγρότες να χάνουν την παραγωγή τους, να μην αποζημιώνονται και να πληρώνουν και από πάνω τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές.

  • Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει ζημιογόνα αίτια στην ασφάλιση αλλά με αύξηση των ασφαλίστρων που ήδη είναι υπέρογκα.

Για όλα τα παραπάνω η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικές συγκεντρώσεις στα καταστήματα του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 1 Ιουλίου απαιτώντας:

  • Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.

  • ΕΛΓΑ ς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.

  • ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξ και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

  • Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

  • Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.

  • Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση