Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κατερίνα Παπανάτσιου: Να δοθεί αποζημίωση στα μέλη των πληττόμενων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κατερίνα Παπανάτσιου:  Να δοθεί αποζημίωση στα μέλη των πληττόμενων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Κατερίνα Παπανάτσιου: Να δοθεί αποζημίωση στα μέλη των πληττόμενων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

 

Στη Βουλή έφερε το θέμα της αποζημίωσης των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κ. Παπανάτσιου. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σταύρος Αραχωβίτης και 25 ακόμη βουλευτές του κόμματος.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε η κ. Παπανάτσιου, η Ελληνική επαρχία, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, είναι γεμάτη από Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που μεταποιούν πληθώρα αγροτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το εισόδημα και τη θέση της Ελληνίδας αγρότισσας.

Ωστόσο, καθότι οι γυναίκες απασχολούνται στους ανωτέρω συνεταιρισμούς ως μέλη και όχι ως υπάλληλοι, δε προβλέπεται να τους δοθεί η αποζημίωση των 800 ευρώ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ακόμη και όταν ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πληττόμενων.

Παρόμοιο πρόβλημα, αναφέρει η βουλευτής, παρατηρείται και σε άλλους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όπου τα μέλη προσφέρουν την εργασία τους εποχιακά, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη και αμείβονται για την εργασία τους στο συνεταιρισμό, από τα πλεονάσματά του.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα μας, η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ποια μέτρα πρόκειται να προβεί ώστε να ενισχυθούν τα μέλη των γυναικείων συνεταιρισμών και των άλλων συνεταιρισμών που προσφέρουν την εργασία τους ως μέλη και δεν μπορούν – εξ αυτού του λόγου – να πάρουν την αποζημίωση που προβλέπεται για τους υπαλλήλους των πληττόμενων επιχειρήσεων εν γένει, από την εκδοθείσα ΠΝΠ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση