Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας
Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας

Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει τους μελισσοκόμους και τις μελισσοκομικές οργανώσεις της περιοχής ευθύνης της ότι στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2022 έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο για τις Δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) (αριθμ. 137/102856/14-4-2020, ΦΕΚ 1576Β’) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) (αριθμ. 138/102859/14-4-2020, ΦΕΚ 1622Β’).

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις ο δικαιούχος υποβάλλει σχετική αίτηση – δήλωση στο στο Βόλο είτε σε πρωτότυπη έντυπη μορφή ή σε μορφή σαρωμένου ψηφιακού φωτοαντιγράφου (σκαναρισμένου αντιγράφου) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. Η κατάθεση των αιτήσεων στο έχει καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 10/02/2022.

Δικαίωμα συμμετοχής σε μια ή και τις δύο ως άνω δράσεις έχουν τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μελισσοκομικό Μητρώο κι έχουν σε ισχύ τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών (ενεργοί μελισσοκόμοι) και διατηρούν μελισσοκομική εκμετάλλευση με τουλάχιστον 20 “κατεχόμενες κυψέλες” για τη συμμετοχή στη δράση 3.1 και τουλάχιστον 110 “κατεχόμενες κυψέλες” για τη συμμετοχή στη δράση 3.2.

Επιπλέον, για τη συμμετοχή στη δράση 3.2 απαιτείται: α) τα φυσικά πρόσωπα να είναι επαγγελματίες ή συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α (με ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής τουλάχιστον 5000€) ή νέοι ή νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα και β) τα νομικά πρόσωπα να δηλώνουν ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας παραγωγής τουλάχιστον 8.000€ και να απαρτίζονται από επαγγελματίες αγρότες, που δεν συμμετέχουν στην παραπάνω δράση ως μεμονωμένοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανεύρεση των έντυπων ή ηλεκτρονικών σχεδίων αιτήσεων και των ανωτέρω αποφάσεων για τις δράσεις 3.1 και 3.2, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr και της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr, καθώς και να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2421352663 και στο στο Βόλο, στον τηλεφωνικό αριθμό 2421032946.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση