Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Kαταστάσεις πληρωμής και απορριπτόμενων αγροτών
Kαταστάσεις πληρωμής και απορριπτόμενων αγροτών

Kαταστάσεις πληρωμής και απορριπτόμενων αγροτών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει όλους τους δικαιούχους της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» ότι  από την Πέμπτη 21/03/2019 βρίσκονται αναρτημένες οι καταστάσεις Δικαιούχων και Απορριπτόμενων στους πίνακες ανακοινώσεων της Υπηρεσίας στο Διοικητήριο. Οι ως άνω καταστάσεις έχουν ήδη αποσταλεί στον ΟΠΕ προς εκκαθάριση και πληρωμή.

ια τους απορριπτόμε η περίοδος υποβολής των ενστάσεων και πρωτοκόλλησης αυτών ορίζεται αποκλειστικά  εντός 5 εργάσιμων ημερών από 21/03/2019 έως και 28/03/2019.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων στο Διοικητήριο (Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως).

 

Μη επιτρεπόμενα χημικά εντομοκτόνα   και φερομονικά σκευάσματα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνει τους δικαιούχους αγρότες στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου ουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων ()» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2019 ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΟΠΕ  www.opekepe.gr  δύο (2) αρχεία σχετικά με τα επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά  προϊόντα προς ενημέρωσή τους καθώς και των επιβλεπόντων γεωπόνων τους.

Το πρώτο αρχείο αφορά τη με τα χημικά συνθετικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται για την αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών-στόχων στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης της Δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2019 (3ο έτος εφαρμογής).

Το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (φερομόνες) τα οποία επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ μέρους των δικαιούχων αμφότερων των Προσκλήσεων (1η και 2η Πρόσκληση για μηλοειδή και πυρηνόκαρπα) της ως άνω δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2019.

Τέλος, όπως επισημαίνεται και στο υποσέλιδο των ως άνω αρχείων, οι πίνακες βασίζονται στην τρέχουσα εικόνα των επίσημων Καταλόγων Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων του Υπ.Α. στους οποίους πρέπει να ανατρέχουν οι δικαιούχοι της Δράσης και οι επιβλέποντες γεωπόνοι αυτών για την πλέον επικαιροποιημένη εικόνα των εγκρίσεων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση