Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό
Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό

Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό

Δολωματικός διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών σε Πτελεό και Ξυνόβρυση.

Ο θα γίνει στις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

– στην Τοπική Κοινότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, θα ψεκαστούν από τις 25/08/2017 έως και τις 30/08/2017, ημέρες έξι (6) από δύο (2) συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές:«Καραβοτσάκι», με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα,«Μπρινιώτισσα», με αρχή από δρόμο Αγίου Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Απόσκιο.

-στη Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Τοπική Κοινότητα Ξυνόβρυσης, θα ψεκαστούν στην 28/08/2017 οι τοποθεσίες Ποτάμι, Κουτριά, Πίνακας και Ποτιστικά, στις 29/08/2017 οι τοποθεσίες Ξυνόβρυση, Ματαρόγκια, Ποτιστικά, Κερασιά και Θωμά, στις 30/08/2017 οι τοποθεσίες Αγρικλήματα, Σαμάρι και Νερατζή και στην 31/08/2017 οι τοποθεσίες Συργιώτες, Κοκκινιά, Μπαδίν, Πλατανάκια και Κωστούλη,

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στην αριθμ. πρωτ. 17314/25-7-2017 σύμβαση του εργολάβου ψεκασμών του με την Υπηρεσία .
Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση