Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό
Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό

Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Ξυνόβρυση και Πτελεό

Δολωματικός ψεκασμός διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ς, σύμφωνα με το πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών σε Πτελεό και Ξυνόβρυση.

Ο ψεκασμός θα γίνει στις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

– στην Τοπική Κοινότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, θα ψεκαστούν από τις 25/08/ έως και τις 30/08/, ημέρες έξι (6) από δύο (2) συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές:«Καραβοτσάκι», με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα,«Μπρινιώτισσα», με αρχή από δρόμο Αγίου Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Απόσκιο.

-στη Δημοτική Ενότητα ς του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Τοπική Κοινότητα Ξυνόβρυσης, θα ψεκαστούν στην 28/08/2017 οι τοποθεσίες Ποτάμι, Κουτριά, Πίνακας και Ποτιστικά, στις 29/08/2017 οι τοποθεσίες Ξυνόβρυση, Ματαρόγκια, Ποτιστικά, Κερασιά και Θωμά, στις 30/08/2017 οι τοποθεσίες Αγρικλήματα, Σαμάρι και Νερατζή και στην 31/08/2017 οι τοποθεσίες Συργιώτες, Κοκκινιά, Μπαδίν, Πλατανάκια και Κωστούλη,

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στην αριθμ. πρωτ. 17314/25-7-2017 σύμβαση του εργολάβου ψεκασμών του δάκου της ς με την Υπηρεσία .
Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους ς σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 ( 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματο του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση