Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο
Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο

Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο

Kρίνεται απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης του μεγέθους και της ς των δακοπληθυσμών σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης του πυρήνα και της σάρκας του ελαιοκάρπου.

Ειδικότερα, διενεργείται δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του , σύμφωνα με το πρόγραμμα των αναδόχων εργολάβων ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

• στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου οτίου Πηλίου στην Δημοτική Κοινότητα Μηλεών, θα ψεκαστούν στις 26/8/ οι τοποθεσίες Πύργος, Καλά ερά, Σαΐτες και Μπούφες, στις 27/8/ οι τοποθεσίες Πουρνάρες, , Κακρακιές, Σκοινιά και Κοικκινόπετρες, στις 28/8/2016 οι τοποθεσίες Κορομηλάδες, Πουρνάρα, Παλάτια, Σουρβατζάκι, Μπελεγρίνο και Λογγάδες, στις 29/8/2016 οι τοποθεσίες Αβούλαρο, Άγιοι Ανάργυροι, Ταράτσες και Μάνεσι, στις 30/8/2016 οι τοποθεσίες Δρουζιά, Σπηλιά, Γιάννη Ράχη, Ξυλοφάι και Σωτήρες και στις 31/8/2016 οι τοποθεσίες Παυλάκια, Πεζούλια, Τρύπες, Σταυροδρόμι και Εβδομήντα και

• στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας του Δήμου Βόλου, στην Τοπική Κοινότητα Σέσκλου θα ψεκαστεί από τις 26-28/8/2016 ο οικισμός Χρυσή Ακτή Παναγιάς.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα Β των αριθ. 2/ 2016 και 3/2016 προκηρύξεων τηw Υπηρεσίας για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση