Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο
Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο

Kαταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε Μηλιές, Καλά Νερά και Σέσκλο

Kρίνεται απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική του δάκου της ελιάς σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης του μεγέθους και της γονιμότητας των δακοπληθυσμών σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης του πυρήνα και της σάρκας του ελαιοκάρπου.

Ειδικότερα, διενεργείται δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος ς του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το των αναδόχων εργολάβων ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

• στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Δημοτική Κοινότητα Μηλεών, θα ψεκαστούν στις 26/8/ οι τοποθεσίες Πύργος, Καλά Νερά, Σαΐτες και Μπούφες, στις 27/8/ οι τοποθεσίες Πουρνάρες, , Κακρακιές, Σκοινιά και Κοικκινόπετρες, στις 28/8/2016 οι τοποθεσίες Κορομηλάδες, Πουρνάρα, Παλάτια, Σουρβα, Μπελεγρίνο και Λογγάδες, στις 29/8/2016 οι τοποθεσίες Αβούλαρο, Άγιοι Ανάργυροι, Ταράτσες και Μάνεσι, στις 30/8/2016 οι τοποθεσίες Δρουζιά, Σπηλιά, Γιάννη Ράχη, Ξυλοφάι και Σωτήρες και στις 31/8/2016 οι τοποθεσίες Παυλάκια, Πεζούλια, Τρύπες, Σταυροδρόμι και Εβδομήντα και

• στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας του Δήμου Βόλου, στην Τοπική Κοινότητα Σέσκλου θα ψεκαστεί από τις 26-28/8/2016 ο οικισμός Χρυσή Ακτή Παναγιάς.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα Β των αριθ. 2/ 2016 και 3/2016 προκηρύξεων τηw Υπηρεσίας για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του υ τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

"Αλιεύοντας" την είδηση