Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Κατανομή επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες
Κατανομή   επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Κατανομή επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Ολοκληρώθηκε η διδικασία ελέγχου της χωροταξικής ορθότητας της κατανομής των δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής για το έτος στη Μαγνησία με βάση τα στοιχεία έτους και τις υποβληθείσες αιτήσεις μέχρι 31-12- και κυρώθηκαν οι τελικές ονομαστικές καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από την αεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι ανωτέρω καταστάσεις συμπληρωμένες ως προς το του μισθώματος χρήσης, διαβιβάζονται στους αρμόδιους Δήμους, στα όρια των οποίων βρίσκεται ο κάθε επιλέξιμος βοσκότοπος.

Οι , αφού τις συμπληρώσουν με τυχόν μη επιλέξιμες εκτάσεις και το αντίστοιχο μίσθωμα χρήσης τους, καλούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής τους, προκειμένου να λάβουν γνώση για τα στοιχεία της βοσκήσιμης έκτασης, που κατανεμήθηκε για το έτος σε καθέναν από αυτούς και να προσυπογράψουν το ατομικό έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας, το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης.

Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να καταβάλλουν το οφειλόμενο μίσθωμα εντός τριμήνου. Δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος οι ιδιοκτήτες για τη δική τους βοσκήσιμη γαία και οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι για τη βοσκήσιμη γαία στην οποία έγινε η αποκατάστασή τους, εφόσον λάβουν από Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Η μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ μέρους των κτηνοτρόφων, συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας για το επόμενο έτος 2018 με της Επιτροπής Ελέγχου Χωροταξικής Ορθότητας της Κατανομής Δικαιωμάτων Χρήσης της Βοσκής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση