Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Κατανομή επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες
Κατανομή   επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Κατανομή επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου της χωροταξικής ορθότητας της κατανομής των δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής για το έτος 2017 στη Μαγνησία με βάση τα στοιχεία έτους και τις υποβληθείσες αιτήσεις μέχρι 31-12- και κυρώθηκαν οι τελικές ονομαστικές καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και Σποράδων από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι ανωτέρω καταστάσεις συμπληρωμένες ως προς το του μισθώματος χρήσης, διαβιβάζονται στους αρμόδιους Δήμους, στα όρια των οποίων βρίσκεται ο κάθε επιλέξιμος βοσκότοπος.

Οι Δήμοι, αφού τις συμπληρώσουν με τυχόν μη επιλέξιμες εκτάσεις και το αντίστοιχο μίσθωμα χρήσης τους, καλούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής τους, προκειμένου να λάβουν γνώση για τα στοιχεία της βοσκήσιμης έκτασης, που κατανεμήθηκε για το έτος 2017 σε καθέναν από αυτούς και να προσυπογράψουν το ατομικό έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας, το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης.

Οι πρέπει να καταβάλλουν το οφειλόμενο μίσθωμα εντός τριμήνου. Δεν οφείλουν την καταβολή μισθώματος οι ιδιοκτήτες για τη δική τους βοσκήσιμη γαία και οι αποκατεστημένοι για τη βοσκήσιμη γαία στην οποία έγινε η αποκατάστασή τους, εφόσον λάβουν από Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε και Σποράδων βεβαίωση μη οφειλής, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Η μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ μέρους των κτηνοτρόφων, συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας για το επόμενο έτος 2018 με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Χωροταξικής Ορθότητας της Κατανομής Δικαιωμάτων Χρήσης της Βοσκής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

  • Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Australian Open – Nίκησε με 3-1 σετ τον Μπενουά Περ… - https://t.co/ooNwU6GUvu -

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση