Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς
Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς

Καταγραφή ζημιάς και τάχιστη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ελαιοπαραγωγούς

Υπέστησαν μεγάλη βλάβη από τον δάκο

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη, απέστειλε η και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, επισημαίνοντας ότι παρά τους συνεχείς και εντατικούς δολωματικούς ψεκασμούς για το δάκο από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων, με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και από τους ίδιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, σημειώθηκε κατακόρυφη του πληθυσμού του δάκου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Η κ. Κολυνδρίνη στην επιστολή της καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης καταγραφής της ζημιάς στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας και την τάχιστη αποζημίωσή τους από τον ΕΛΑ.

Αναλυτικά η επιστολή: “Σε απόγνωση και οικονομικό βρίσκονται οι του Νομού μας, λόγω προσβολής του καρπού της ελιάς από δάκο, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η φετινή παραγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις που θα έχει στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής μας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που είχαν ως συνέπεια την κατακόρυφη των πληθυσμών του εντόμου, παρά τους συνεχείς και εντατικούς δολωματικούς ψεκασμούς δακοκτονίας από την Θεσσαλίας.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι παραγωγοί δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΑ, κάτι που αν τελικά συμβεί θα είναι σοβαρό οικονομικό πλήγμα για τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο του Νομού μας.

Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση, ώστε να δρομολογηθεί η εκτίμηση του βαθμού της ζημιάς και ακολούθως να ξεκινήσει η οικονομική ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών, οι οποίοι ελάχιστες ημέρες πριν τη συγκομιδή βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση